Vučetić: “Županijska vijećnica koja je osuđena zbog prijevare postala je atestirana etičarka HDZ-a”

Koalicija “Srcem za Zadar” danas je predstavila peti dio Programa za lokalne izbore pod nazivom “Briga za ljude”.

-Ako politika brine o pojedincu onda pričamo o politikanstvu, ako pričamo o jednoj interesnoj skupini, onda pričamo o mafiji. Obišli smo dobar dio županije i susreli smo se sa raznim problemima koji tište ljude. To su problemi koji ne bi trebali postojati u 21. stoljeću, osnovni životni problemi. Npr. u Gračacu se ljudi bave poljoprivredom i stočarstvom, i da bi tu nešto napravili, oni moraju ići u Zadar. Njihov problem je ispostava Agencije za plaćanja u poljoprivredi da bi u mjestu stanovanja mogli riješiti papirologiju, poticaje i slično, rekao je Zlatko Marasović, kandidat za župana.

-Sva okolna sela oko Benkovca nemaju vodu, na otocima smo vidjeli da su luke koje su općine uređivale, dane na upravljanje županiji i lokalno stanovništvo ni u svojim mjestima ne može vezati kaić jer su sva mjesta unaprijed rasprodana. Iako imaju luku, općina od nje nema neku korist, zaključio je Marasović pozivajući građane da izađu na izbore kako se ne bi ponovila situacija od prije četiri godine kad je izlaznost bila manja od 40 posto.

Kandidat za gradonačelnika Marko Vučetić kaže da je briga za ljude temelj lokalnih politika. Politike koje su koruptivne i ne vode računa o ljudima, iskorištavaju ljude.

-Danas smo u jednom dnevnom tisku imali priliku vidjeti kako se iskorištavaju ljudi. Županijska vijećnica koja je pravomoćnom presudom presuđena za prijevaru postala je atestirana etičarka HDZ-a i vršila je moralnu prosudbu kandidata. Kako ona prevarantski poima svoje aktivnosti, tako prevarantski poima i istinu. HDZ je iskoristio jednu očito ranjivu ženu da ona postane u funkciji olajavanja oporbe, rekao je Vučetić misleći na Kseniju Gregov koja je izjavila da su se Vučetić i Ante Rubeša (Akcija mladih) prije četiri godine fizički sukobili, “a sada srcem spašavaju Zadar”.

-Briga za ljude je briga za grad. O gradu vodimo računa tako da ranjivim ljudima pomažemo, snažne osnažujemo i uključujemo u život grada, a sve one koji su zainteresirani za dobro grada, moramo im dati prostor i moramo im dati vidljivost. Lokalna razina nije razina hladnog razuma niti bešćutnih stranaka, nego razina emocija i srca. Birajte politike koje će npr. osobe s invaliditetom uključiti u rad gradske uprave i u rad gradskih poduzeća. Dosad tome nije bilo tako. Očekujemo da će građani srcem birati one politike koje će izgrađivati vrtiće, gradske škole, razvijati programe za ljude treće životne dobi, koje će grad Zadar pretvoriti u grad kulture, otvorenosti i komunikacije, rekao je Vučetić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...