Zadar je pobjedom nad Šibenkom ušao u polufinale HT Premijer lige!

Zadar je dvokorakom ušao u polufinale HT Premijer lige nakon što su u drugoj utakmici svladali Šibenku rezultatom 65:86.

Druga četvrtfinalna utakmica izgledala je dosta kao i ona u Višnjiku prije tri dana gdje su se Šibenčani dobro držali u prvom poluvremenu. Najveće vodstvo Zadrana u prvih 20 minuta bilo je +8, ali do kraja druge četvrtine Šibenka je smanjila prednost Zadra na 37:40.

Nakon razgovora u svlačionici momčad Veljka Mršića u drugoj je četvrtini ubacila u višu brzinu. Dvije povezane trice raspoloženog Kodi Justicea u trećoj četvrtini odvelo je Zadar na +13.

U trećoj četvrtini plavo-bijeli su praktički riješili utakmicu, držali su visokih 19 razlike i to su do kraja susreta održavali za pobjedu koja ih je odvela u polufinale HT Premijer lige.

Kodi Justice bio je iznimno dobro raspoložen večeras, zabio je 20 poena te je pogodio 6 trica iz 7 pokušaja.

Chinanu Onuaku radio je pomalo od svega danas pa je uz 19 zabijenih poena imao 8 skokova, 5 asistencija i jednu ukradenu loptu. Dominik Mavra imao je 14 poena i 7 asistencija.

Za Šibenku Milija Miković zabio je 21 poen.

Zadar će se u polufinalu susresti s pobjednikom serije Gorica – Sonik Puntamika.

Veljko Mršić, trener Zadra:

“Čestitao bih svojim igračima na ulasku u polufinale i čestitao bih treneru Rahimiću i njegovim igračima na dobroj sezoni. Ova utakmica bila je dosta slična onoj prvoj u Zadru. Prvo poluvrijeme završilo je s tri razlike dok smo u drugom poluvremenu digli malo agresivnost i obranu. Konačno smo zabijali poene iz kontranapada i imali smo jednog raspoloženog igrača koji je pogodio ove šuteve izvana koje smo dobro kreirali. Na kraju zaslužena naša pobjeda.”

Aleksandar Bursać, igrač Zadra:

“Ostvarili smo prvi cilj, ušli smo u polufinale. Imamo još dva, naravno naš glavni cilj je da osvojimo naslov prvaka. Ako nastavimo biti fokusirani i igrati obranu možemo puno napraviti.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...