ZAUSTAVIO GA PRESRETAČ 23-godišnjak u Mercedesu jurio 204 na sat, ostao bez vozačke i pet tisuća kuna

Proteklog vikenda policijski službenici Policijske uprave zadarske tijekom provođenja pojačanih aktivnosti kontrolirali su  436 vozila i vozača, a poduzeli su 141  represivnu mjeru.

Nedozvoljena brzina

U petak, 30. travnja u 15.18  sati na A-1, dionici Pirovac-Benkovac, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su službenim vozilom „presretač“ snimili 23-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao osobnim vozilom Mercedes, nedopuštenom brzinom od 204 km/h na mjestu na kojem je brzina ograničena na 130 km/h. Vozaču je izdan prekršajni nalog uz novčanu kaznu od 5.000,00 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 1 mjesec.

Vožnja pod utjecajem alkohola

U petak, 30. travnja oko 18.42 sati u Viru, 58-godišnji vozač osobnog automobila Volkswagen našićkih registarskih oznaka izazvao je prometnu nesreću s materijalnom štetom, upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola od 1,92  promila,  što je najveća koncentracija alkohola utvrđena tijekom provođenja kontrole prometa tijekom vikenda. Vozač je sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...