Božinović u Zadru: “Beroš je postupio na jedini način na koji ministar zdravstva može postupiti”

Davor Božinović, potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova sudjelovao je danas na otvorenju Stožera za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone 2021. koji je četvrtu godinu za redom, kao ljetna operativna centrala, započeo s radom u PU zadarskoj.

S glavnim ravnateljem policije Nikolom Milinom i njegovim zamjenikom Željkom Pršom obišao je Stožer,  a komentirao je slučaj ministra zdravstva Vilija Beroša koji je jučer napustio jedan zadarski kafić nakon što je konobarica odbila staviti masku.

“Postoji odluka Stožera o nošenju maski. Ministar Beroš je po meni postupio na jedini način na koji ministar zdravstva može postupiti kada je riječ o epidemiji. Ako tko može ukazivati na mjere zaštite u vrijeme dok traje globalna pandemija, onda je to ministar zdravstva”, rekao je Božinović.

Konobarica masku nije imala zbog zdravstvenih problema.

“Da je gospođa to odmah iskomunicirala, mi danas o tome ne bismo razgovarali. Koliko znam, ona ima potvrdu liječnika, ministar bi to sigurno prihvatio”, rekao je Božinović i upozorio da se i dalje moraju poštivati mjere.

“Moramo svi biti svjesni niti nas ove brojke ne bi trebale uljuljkati jer imamo već u Europi pojave nekih novih varijanti virusa koje mogu prijeći državne granice. Danas se u Velikoj Britaniji prilično brzo širi delta varijanta virusa, odnosno indijski soj. Moramo voditi računa o svemu, prije svega o zdravlju i o tome da se poštuju mjere jer one su zbog zdravlja i zbog toga da možemo organizirati što više aktivnosti pod sigurnim uvjetima kako ne bismo došli u situaciju da nam se ponovno povećavaju brojevi novozaraženih i da nam se, u konačnici, ne prekine turistička sezona. O svemu moramo voditi računa i ne smijemo se ponašati kao da virusa nema. Virus je tu, virus mutira i jedini pravo rješenje, jedini pravi izlaz je što više ljudi procijepiti”, naglasio je Božinović.

 
davor božinovićpu zadarska