Cestitka_Uskrs

Hoće li učenici koji su pokušali otrovati profesoricu biti izbačeni iz škole? Ravnateljica: “Moguća je najstroža mjera, o sudbini odlučuje nastavničko vijeće”

Jučerašnji incident u zadarskoj Školi primijenjene umjetnosti i dizajna, kada je netko od učenika profesorici u bocu vode ulio dezinfekcijsko sredstvo nakon čega je završila na hitnom prijmu, Hrvatsku je podigao na noge.

Kakva kazna očekuje maloljetne krivce za HRT-ov Dnevnik sinoć je komentirala Marijana Bakmaz, ravnateljica škole.

‘Jako nam je žao što se ovo sve ovako dogodilo. Nadamo se i vjerujemo da je riječ o iznimnom slučaju, jer je kod nas zaista jedna mirna atmosfera u školi. Moram naglasiti kako cijelom ovom nemilom i ružnom događaju nije prethodila nikakva konfliktna situacija između profesorice i učenika’, dodaje ravnateljica. O sudbini krivca odlučit će nastavničko vijeće. Najstroža moguća mjera je isključenje iz škole s pravom polaganja razrednog ispita. Međutim cijeli slučaj i okolnosti ovog događaja istražuje i policija, kazuje Bakmaz.

Svoje mišljenje imaju i psiholozi. Djeca su danas izložena svakakvim utjecajima medija, osobito na internetu.

‘Zapravo gube jedan kontakt s realnošću ne znajući zapravo što ta zabava i zezancija može prouzrokovati. Mislim da se to tako i dogodilo – hajdemo se malo zezati, hajdemo joj to ubaciti da vidimo što će biti. A zapravo ne znaju da to može biti jako opasno’, izjavila je Maja Leventić, psihologinja i psihoterapeutkinja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...