Kažnjen još jedan HDZ-ovac, ovoga puta načelnik gradskog Stožera; Babić: “Odstupit ću s funkcije, čekam razgovor s gradonačelnikom”

Zbog kršenja epidemioloških mjera, odnosno slavlja i pjesme u zatvorenom prostoru bez držanja potrebnog razmaka i nošenja maski, kao što smo prije nekoliko dana pisali, kažnjeni su zadarski HDZ-ovci.

Točnije, prava kazna je izostala, došla je u vidu upozorenja od strane policije. Iako akteri neće snositi ozbiljnije konzekvence, javnost aplaudira ovom potezu nadležnih službi.

Predugo smo gledali snimke i slike, kako iz nacionalnih, tako i lokalnih stožera, na kojima su evidentne grube povrede mjera, bez da njihovi počinitelji zaštićeni visokom politikom, snose odgovornost za isto.

Nakon što nam je policija potvrdila da je “ukupno pet osoba u dobi od 31, 36, 55, 61 i 63 godine, koje se vide na snimci, počinilo prekršaj iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, a nakon čega su im izdane pisane mjere upozorenja za prekršaj”, doznali smo da se radi o gradonačelniku Branku Dukiću, županu Božidaru Longinu, Božidaru Kalmeti, predsjedniku županijskog odbora HDZ-a, Šimi Vickoviću, šefu Stožera civilne zaštite Zadarske županije, kao i Mati Lukiću, sada već bivšem voditelju postrojbe Civilne zaštite grada Zadra. U međuvremenu opomenu je primio i Šime Erlić, predsjednika gradskog odbora HDZ-a koji nam je u razgovoru prošloga tjedna kazao kako “nije riječ o prevelikom prekršaju i kako će svi skupa nastojati biti odgovorniji”.

Danas je opomena ispisana za još jednog slavljenika iz HDZ-ovog izbornog stožera. Zbog funkcije koju obnaša, njegov prekršaj u očima javnosti poprima još veću dimenziju.

Riječ je o načelniku Stožera civilne zaštite Grada Zadra, inače dogradonačelniku Anti Babiću.

Kazao nam je kako je spreman povući se iz službe, no čeka razgovor formalni s gradonačelnikom Dukićem.

Naknadno mi je stiglo upozorenje. Navodno nisam bio na prvoj snimci koja je izašla u javnosti, no policija je došla do drugih izvora. Nemam što posebno reći, svjestan sam svega i ne bježim od odgovornosti. Činjenica je da je mjera prekršena. Ako mi to bude najveći krimen u životu, biti ću zadovoljan. Mjesto načelnika Stožera civilne zaštite grada Zadra dobio sam po funkciji dogradonačelnika. Razgovarat ću s Brankom Dukićem koji me postavio na to mjesto. Nemam problema s tim da mandat stavim na raspolaganje. U neku ruku bi mi olakšalo posao, jer sam već dugo vremena, u bilo koje doba dana i noći na raspolaganju građanima. Jedan sam od rijetkih načelnika koji je javno dao svoj broj mobitela i bio dostupan javnosti, kaže nam Babić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...