Mate Lukić dao ostavku: “Nisam bio na tulumu u Amneziji, stvar je nesporazuma i to ću dokazati!”

Jedan videozapis na društvenim mrežama u ožujku ove godine otkrio je kako se u jeku strogih epidemioloških mjera na Sinjoretovu tulumarilo u zatvorenom prostoru do sitne noćne sate.

U “Amneziji”, prostoru koji se iznajmljuje za razne svečanosti i zabave, treštali su narodnjački hitovi, a kako se naknadno doznalo, ulaz se naplaćivao 40 kuna po osobi.

Organizator ilegalnog partyja zaradio je oko 8000 kuna kazne.

Među imenima koja su se našla u policijskom zapisniku od te noći, nalazi se i ono Mate Lukića, voditelja službe Civilne zaštite Grada Zadra. Spekulira se da je za ovaj neposluh kažnjen s 500 kuna kazne, no on te tvrdnje demantira.

Sjetimo, Lukić se našao u središtu još jedne afere, u kojoj je dospio na metu ministra Vilija Beroša koji je nedugo najavio da će ga tužiti.

Nakon što je u javnost plasirana vijest da je Beroš napustio kafić u kojem je konobarica odbila nositi masku te da je pritom ostao dužan dvije kune, dug je na lice mjesta otišao podmiriti sam Lukić. Ministra, koji tvrdi da nije ostavio manje novaca negoli je trebalo, njegov je potez razljutio.

 

Nakon svega Mate Lukić se odlučio povući. Ne želi, kazuje, biti teret šefu Stožera civilne zaštite Grada Zadra Anti Babiću i vrijednim dečkima iz postrojbe.

U svom priopćenju objašnjava kako te noći nije feštao u “Amneziji”, već da je ovdje, budući da mu je spomenuti prostor u susjedstvu, neslužbeno navratio kako bi do dolaska službi promotrio što se događa.

“Dugo i predugo za mene, služio sam Gradu u ova teška vremena, prošao sam najteže dane s Zadrom i njegovim građanima. Živim u neposrednoj blizini, a ispred sam došao neslužbeno kao građanin pogledati što se događa kad je došla druga služba. Tada sam i zapisan, mislio sam da je nesporazum jasan što će se i dokazati. Nisam bio u nikakvom prostoru te nikakvu kaznu nisam platio. Ne želim biti na teret ni načelniku Babiću ni dečkima koji su sa mnom prošli sve od Banovine i svakog dana ove pandemije u Zadru. Stoga dajem ostavku na svoje mjesto u CZ. Hvala svima na suradnji pogotovo službi 112. Hvala i građanima Zadra koji su bili s nama u ovo užasno stresno vrijeme. Uspjeli smo ući u sezonu sa stabilnom situacijom i to me čini sretnim. Onima koji će radit posao umjesto mene želim sreću”, riječi su s kojima se Lukić oprostio od službe.

 

 
amnezijacivilna zaštitamate lukić