Zadar dobio Metković rezultatom 4:1, prva finalna utakmica protiv Kaštela na Stanovima

Pobjedom 4:1 u prvoj utakmici Zadar je branio prednost u današnjem uzvratu protiv ONK-a Metković.

Visoka prednost i vrućina očito su zasmetali igračima Zadra koji nisu na pravi način ušli u utakmicu. Makar su imali prividnu inicijativu bez izrazitih prilika, dok su gosti ozbiljnije pristupili i u prvih 15 minuta stvorili tri dobre prilike. Šutalu je u posljednji tren loptu izbio Iveljić, a Dragan Brečić je pokušavao udarcima iz daljine koji su bili opasni, ali nisu iznenadili prisebnog Pinčića.

U 19. minuti gosti vode 0:1 pogotkom Marka Manenice.

Kulaš je izbio jednu loptu iz kaznenog prostora, na 40-ak metara ju je prihvatio Jelčić i poslao natrag u kazneni prostor domaćina gdje je najspretniji Manenica koji iz blizine zabija za vodstvo gostiju.

Do poluvremena smo gledali uspavanku koja je prekinuta tek nešto prije isteka prvih 45 minuta. Zasluženi odmor dobro je došao obje ekipe s obzirom na veliku vrućinu.

Nogometaši Zadra i u nastavak ulaze pod ručnom kočnicom pa prvu priliku stvara Šutalo čiji udarac nije dovoljno jak, a epilog je nova obrana za Pinčića. Tek tad je Zadar počeo bolje igrati, što se očitovalo u 56. prilikom akcije koju je započeo Banović, a nastavio Katuša i izborio korner nakon kojega je i Vukadinović probao udarac, ali samo u gostujući obrambeni blok.

Deset minuta poslije nova dobra prilika domaćina, Bugarija se našao na krilu i centrirao za Blaževića u sredinu, ali brani vratar Batinović. Kad nije došlo do izjednačenja, jest do drugog pogotka gostiju kojim su potvrdili pobjedu u 75. minuti. Jerbić nije dobro očistio jednu loptu u skoku, Duje Medak primiruje loptu na rubu kaznenog prostora i efektnim udarcem pogađa bliži kut.

Voda je došla do ušiju domaćina koji se donekle pribrao i održao ukupnu prednost te, iako s porazom, prošao u finale rezultatom 4:3.

Zadar će u nedjelju 27. lipnja u prvoj utakmici finala ugostiti GOŠK Kaštela na svom stadionu u 18 sati.

Uzvrat je u srijedu 30. lipnja također od 18 sati u Kaštel Gomilici.

ZADAR – ONK METKOVIĆ 0:2 (0:1)

Zadar – Stadion Stanovi. Gledatelja: 100. Sudac: Renato Lacić (Split)

Strijelci: 0:1 Marko Manenica (19′), 0:2 Duje Medak (75′)

Zadar: Pinčić, Iveljić, Bugarija (od 68′ Šarić), Banović, Blažević, Begonja, Jerbić (k), Vukadinović, Labus (od 46′ Vasilj), D. Kulaš, Katuša (od 86′ Djeveljekaj). Trener: Želimir Terkeš

ONK Metković: M. Batinović, Primorac (od 77′ R. Brečić), D. Batinović, Kežić, Plećaš (k), D. Brečić (od 77′ Borovac), Jerković, Manenica (od 59′ Ramić), Medak, Jelčić (od 86′ Čužić), Šutalo (od 86′ Mioč).

Trener: Tomislav Plećaš

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...