Boćarski klub Bokanjac nema priključak za struju i vodu, a podloga je ispucala; “Vladajući su nas posjetili uoči izbora i znaju za našu problematiku”

Sportskih entuzijasta u našem gradu ima napretek, jedan od njih je i Boćarski klub Bokanjac koji smo posjetili i otkrili da su veliki zaljubljenici u boćanje. Uvijek vesela i razdragana ekipa marljivo vježba na  boćalištu sa asfaltnom podlogom pokraj Mjesnog groblja, a to potvrđuje i voditelj BK Bokanjac Zdenko Pavić koji nam je rekao : ” Imam brdo papira,  ne znam što ću, u tijeku nam je prijelazni rok koji završava 1. kolovoza tako da nam je to glavna preokupacija ovog trenutka. Inače, prvenstvo 3. Županijske boćarske lige trebalo bi početi zadnjeg tjedna u kolovozu ili u prvom tjednu u rujnu. Osnovani smo 2017. godine, prošle godine smo ušli i u 2. ŽL, no ispali smo odmah jer nismo bili dobro organizirani. Nismo se igrački pojačali, neozbiljno smo shvatili ulazak u viši rang, zato smo sada ponovno u trećoj Županijskoj. Moram ovdje istaknuti da mi nemamo uvjete za normalan trening. Mi smo jedini županijski boćarski klub unutar Grada Zadra kojemu nije priključena struja ni voda, nemamo ni sanitarni čvor, imamo samo gradsku rasvjetu, tako da kao klub ne možemo  organizirati natjecanje na državnom nivou. Sami se financiramo, od Grada dobijemo tek nekoliko tisuća kuna, a to nije dovoljno ni da pokrijemo troškove kupovine novih boća, ostale popratne opreme i troškove sudaca, priča Pavić koji je svemu unatoč, optimist.

-Mi ćemo se vratiti iduće sezone sigurno u 2. ŽL, bit ćemo sigurno među prve dvije momčadi na kraju prvenstva. Ostale momčadi se užurbano pojačavaju, mi smo doveli za sada samo jednog novog igrača. Naš novi igrač je starije životne dobi, ima 73 godine tako da to i nije pojačanje u pravom smislu riječi. Mladi dečki koji imaju snage, to su prave uzdanice, mogu se zatrčati, valjati, tako da ovo naše pojačanje starije dobi nije isto kao kad se neko pojača mladićem od dvadeset i nešto godina, Dodao bih, da domaće utakmice možemo igrati samo nedjeljom, zbog sahrana, jer naše igralište je u blizini bokanjačkog groblja. Asfaltna podloga našeg boćališta je dotrajala, ispucala i stara blizu četrdeset godina, trebalo bi to sve obnoviti, podloga je dobila svoj pad, ali što ćemo. Zamolio bih vladajuće u Gradu Zadru da nam pomognu da što prije dobijemo priključak za struju i vodu, jer dalje bez toga teško ide. Vladajući iz Grada Zadra su uoči nedavnih izbora posjetili naše boćalište i upoznati su s našom problematikom, kaže Pavić i navodi kako imaju i dva talentirana mlada igrača.

-Posebno bih istaknuo jednog koji je sam već dobio  60 posto utakmica, taj gađa 22, 23 boće bez problema, tako da za budućnost BK Bokanjac ne treba brinuti, napomenuo bih, da su i naši igrači od lanjske sezone mogli otići u druge sredine, ali su odlučili ostati vjerni Bokanjcu, završio je veliki sportski zanesenjak i entuzijasta Zdenko Pavić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...