Braća Fantela u ponedjeljak odlaze na Olimpijske igre u Tokio; Šime: “Želimo gledati na ovo natjecanje kao na običnu regatu”

Šime i Mihovil Fantela iz Jedriličarskog kluba sv. Krševan putuju u ponedjeljak na Olimpijske igre u Japan.

S njima putuje i vođa ekipe je Edo Fantela, dok je Damir Burčul službeni fiziterpaut kao što je to bio i na OI u Rio de Janeriu.

Istina da je najveće sportsko natjecanje, ali želim gledati na to kao običnu regatu, govori Šime kojem je to četvrta Olimpijada nakon Londona, kineskog Qingdaoa te Rio de Janeira.

OI u Tokyu ipak su drugačije. Odgođene su za godinu dana zbog korone i odvijat će se u strogim epidemiološkim uvjetima.

Evo sam jučer instalirao aplikaciju, specijalnu za sve sudionike OI. Ona prati naše kretanje i u svakom trenutku, na svakoj lokaciji može se ustanoviti tko je s kim u slučaju da je netko pozitivan, doznajemo od Šime Fantele

Iskreno se nadam da će se stroge mjere primjenjivati od početka. Kada isplovimo na more, skidamo maske i možemo slobodno jedriti, najavio je  Šime fantela

Organizatori im dopuštaju da 15. srpnja mogu izaći u more. Uz aklimatizaciju u kojoj ih čeka puno vrućine i vlage, nadaju se kako će odraditi 7, 8 treninga do službenog početka regate, 27. srpnja.

Za mene je velika odluka bila prelazak u novu, zahtjevniju klasu 49-er s bratom Mihovilom pa evo gdje nas je to odvelo, ističe Šime koji je bio jedriličarski fenomen kada je u novoj klasi nakon godinu dana osvojio s bratom Mihovilom svjetsku zlatnu medalju.

Konkurencija u klasi 49er je zaista jaka jaka, ali zadarski dvojac , svjetski prvaci i brončani u toj klasi su jedni od glavnih kandidata za medalju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...