HNK Zadar izborio plasman u Treću HNL Jug, Knežević: “Momčad je napravila čudo. Bilo je propusta, ali ostvarili smo postavljene ciljeve”

Nogometaši HNK Zadar pobjedom 2:4 na gostovanju kod NK GOŠK Kaštela nadoknadili su nedjeljni poraz na Stanovima i s ukupnih 5:5, zbog većeg broja postignutih golova na gostujućem terenu, izborili plasman u Treću HNL Jug.

Zadrani su izvrsno otvorili utakmicu i već u četvrtoj minuti poveli zgoditkom mladog Ante Vukadinovića, da bi nedugo potom na 0:2 povisili autogolom Ivana Kristijana Maretića. Do poluvremena nije bilo promjene rezultata, no već je samo otvaranje nastavka donijelo novi pogodak u mreži domaćeg golmana Luke Zeca. Precizan je bio Vlatko Blažević, da bi na 0:4 u 58. minuti povisio kapetan Jure Jerbić. Izgledalo je u tim trenucima da će igrači Želimira Terkeša mirno doći do cilja zacrtanog uoči početka sezone, no za pravu dramu u samoj završnici susreta pobrinuli su se nekadašnji igrač Hajduka Branko Čubrilo i Nino Vučemilović-Alegić koji su dvama zgodicima u sudačkoj nadoknadi učinili susret zanimljivim.

Ipak, Zadrani su u posljednjim minutama zadržali koncentraciju i odoljeli svim napadima domaćina te su se uzdignutih ruku vratili na Stanove gdje će iduće sezone ugostiti ponajbolje dalmatinske momčadi u trećem razredu hrvatskog nogometa.

Momčadi je čestitao predsjednik kluba Damir Knežević.

-Prije svega želim čestitati momčadi koja je napravila pravo čudo i ostvarila ono što je bio natjecateljski cilj ove sezone, a to je ulazak u 3. ligu. Ponosan sam na njih i na rad suradnika tijekom cijele  sezone. Dobili smo povjerenje i dali svoj maksimum kako bi se klub u natjecateljskom, a još važnije u radu omladinske škole vratio među najbolje hrvatske klubove. Napravili smo veliki korak naprijed, bilo je i propusta, nerazumijevanja, no vjerujem da smo ostvarili postavljene ciljeve. Osnovni uvjet koji je gradonačelnik stavio pred nas je transparentno poslovanje te ćemo u narednim danima podnijeti detaljan izvještaj  Gradu Zadru, a onda i zajedno s čelnicima grada vidjeti što je najbolje za daljnji razvoj i napredak kluba.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...