Cestitka_Uskrs

Hrvatska kadetska vaterpolska reprezentacija bez medalje, Arijan Raci: “Trebam više raditi na sebi”

Hrvatska kadetska vaterpolska reprezentacija do 15 godina nije uspjela osvojiti brončanu medalju na Europskom prvenstvu u portugalskom Louleu, nakon što je u borbi za treće mjesto poražena od Grčke rezultatom 11 – 7 ( 3-3, 3-2, 2-0, 3-2 ).

Član reprezentacije bio je i Zadranin Arijan Raci, igrač VK Zadar 1952. Kod Hrvatske po dva gola postigli su Nikola Prezzi i Marko Glavinić, dok je u grčkim redovima prvo ime bio Spyridon Lykoudis sa pet zgoditaka. Zlato je osvojila Mađarska koja je u finalu bila bolja od Španjolske 10 – 5.

Usprkos porazu izabranici Davida Burbana izborili su nastup na Svjetskom prvenstvu iduće godine, Arijan je zadovoljan svojim nastupom na ovom turniru.

-Borili smo se, na kraju nas je svladao umor, bilo je teško izdržati kondicijski cijelo prvenstvo. Dugo je sve ovo trajalo, prije turnira imali smo tri mjeseca priprema, na Montenegro cupu smo dostigli optimalnu formu, ali bili smo uvjereni da smo kvalitetom među prve četiri reprezentacije ovog turnira.

Arijan je dodao kako su jučer s Grčkom radili početničke greške.

-Srljali smo brzopleto, htjeli smo što prije osvojiti broncu, nažalost Grci su sve naše pogreške znali kazniti ili zgoditkom, ili isključenjem. Puno smo imali tih isključenja, nervoza se uvukla u naše redove. Što se mene osobno tiče, radit ću na sebi i ispraviti greške kako bi sljedeće godine moja karijera išla uzlaznom putanjom , završio je Arijan Raci.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...