RAZGOVOR Dukić o stanju u zadarskoj košarci i nogometu, pomoći atletičarki Šokoti i suradnji s Eniom po pitanju sporta

Zadar nije samo grad košarke, ima u našem gradu puno talentiranih i uspješnih sportaša, neki dan zadarska bacačica koplja Veronika Šokota požalila se nakon osvojenog petog mjesta na juniorskom prvenstvu Europe u Estonskom Tallinnu na nedostatak uvjeta za normalan i kvalitetan trening, o tome kao i ostalim sportskim temama razgovarali smo sa gradonačelnikom Zadra Brankom Dukićem:

“Pomoći ćemo Veroniki Šokoti, nema nijednog grada kao što je Zadar koji ne ulaže toliko u sportsku infrastrukturu, što se tiče atletike naravno da ima nekih nedostataka, kao što kaže i sama Veronika. Ovo je privremeno rješenje, pošto smo promijenili travnjak na Višnjiku i stavili umjetnu travu, mlada Šokota baca koplje na Bagatu, ali bez brige, riješit ćemo i taj problem vrlo brzo, kako bi Veronika imala što bolje uvjete i da dalje napreduje. Ovom prigodom upućujem čestitke i Vladimiru Gašparu, koji se plasirao na Paraolimpijske igre u Tokiju, u bacanju koplja”.

Pitali smo gradonačelnika Dukića o stanju u KK Zadru, koji iz gradskog proračuna dobiva značajna sredstva od Grada Zadra kao većinskog vlasnika.

Na početku godine je leglo pet milijuna kuna, a na jesen bi moglo još tri milijuna:

“Stanje u klubu je stabilno, ponosni smo na rezultate u svim kategorijama, ponosni smo na rad omladinske škole, imamo i nekoliko mladih reprezentativaca, ali ima u klubu i puno problema i na tome treba raditi. Što se novčanog ulaganja u klub, to je Gradu Zadru obaveza, to je nama u vitalnom interesu, jer KK Zadar je identitet našeg grada. Uvijek se daje ista svota novaca u klub, sve je transparentno, nema ništa sumnjivo, ali i na samom KK Zadru je to da se izjasne što žele, kako žele funkcionirati. Mi želimo da klub bude stabilan, da vrati dugove koje ima, a ukoliko se nađe netko tko bi uložio i kupio klub, privatizirao ga slobodno može. Ali to je teško ostvarivo, sponzora je sve manje, nitko se ne razbacuje novcima s obzirom na korona krizu. Svaka kuna koja se iz Grada Zadra da KK Zadru je potpuno čista, sve se zna koliko se i u što utroši,  U zadnje četiri godine smanjeni su dugovi kluba za trećinu, ima tu i puno dubioza, ali vjerujem da ćemo klub uspjeti održati stabilnim. Želimo kao nekada iz omladinske škole proizvoditi kvalitetne igrače, da što više naših košarkaša iz mlađeg uzrasta zaigraju prvoj momčadi, da napokon klub dobije vrhunskog mladog igrača iz svoje omladinske škole, toga dugo nema .

O pomaganju HNK Zadru, Dukić kaže:

“Ma svima ćemo financijski pomagati, od košarkaša, nogometaša, rukometaša, atletičara, šahista, svima. Najbitnije ja da sve ostalo funkcionira, da je socijalna komponenta u redu, da imamo za kulturu, gospodarstvo, itd. Što se tiče HNK Zadar, ja sam i prije rekao da tu rupu bez dna ne treba samo puniti, to nema smisla. Klub je krenuo prema stečaju, osnovala se jedna nova udruga, Grad Zadar želi kvalitetan nogometni klub, mi ga trebamo podržati, trenutno su u  trećoj ligi. Na ljudima u klubu je što i kako dalje, da li žele da sve propadne ili da se krene naprijed, o tome će i gradski vijećnici reći svoje. Ali svakako da im treba im pomoći, pogotovo što se tiče omladinske škole nogometa. Imamo veliki bazen talentiranih mladih igrača na našem području, želim da svi navijamo za NK Zadar da uđe i drugu ligu, ne želimo da nam  djeca napuštaju Zadar i odlaze trbuhom za kruhom zajedno sa čitavim obiteljima”.

Branko Dukić o suradnji sa Eniom Meštrovićem po pitanju sporta dodaje:

“Vjerujem da ću s njim naći zajednički jezik, to je u interesu svih nas, želimo da zadarski sport napreduje, ne želimo da se sve pretvori u jedno sivilo, u prosjek, svi smo smo mi na izborima dobili glasove naših građana, na svima nama u Gradskom vijeću je sada odgovornost”, završio je Branko Dukić te dodao da se ljude cijepe, pogotovo navijači, jer kako navodi, ekonomski smo ugroženi, pokušajmo ipak sačuvati ovu turističku sezonu, zaključio je na kraju Dukić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...