Vladimir putuje u Tokio: “Borim se cijeli život, drugačiji sam od drugih, još ne mogu doći sebi od uzbuđenja!”

Još jedna izvrsna vijest za zadarski sport stigla je iz hrvatskog paraolimpijskog odbora.

Naime, World Para Atletics odlučio je dodijeliti još jednu kvotu za 16. paraolimpijske igre u Tokiju.

Sjajnu priliku će zato dobiti Zadranin Vladimir Gašpar, koji će na svojim prvim paraolimpijskim igrama nastupiti u bacanju koplja u kategoriji F41.

Vlado je član AKOI Fortius iz Zadra, državni rekorder u bacanju koplja sa hicem od 38,06 m, također rekorder je i u bacanju diska i kugle.

Na prošlom Europskom WPA prvenstvu 2018. godine u Berlinu Gašpar je osvojio broncu u bacanju koplja, a u istoj disciplini ove godine osvojio je srebrnu medalju WPA Prvenstvu Europe u Bydgoszczu.

Sam Gašpar je presretan odlaskom u Tokio.

“Pripremam se danima, mjesecima za ovaj veliki događaj, da budem što bolji, želim medalju, bit ću iskren. Još dok sam bio dijete maštao sam o ovome, moj san se ostvario, ne mogu doći sebi od uzbuđenja. Borim se cijeli život, drugačiji sam od drugih, to mi je motiv više, da dam zadnji atom snage. Život me stoga naučio da se borim i ostvarim dječačku želju”.

Gašpar dodaje kako su pripreme izuzetno zahtjevne.

“Sad kad su ove vrućine jako je naporno, tako da treniram ili rano ujutro ili tek navečer. Uskoro krećem u Medulin na prvi dio priprema, nekih tjedan dana, pa povratak kući, onda opet vjerojatno u Medulin ili Makarsku na završni dio priprema. Podršku mi daju svi, od brata, sestre do svih prijatelja, a bez trenera Edija Stipića, mog klupskog trenera ne bi mogao ništa, on je i te kako zaslužan za ovaj moj uspjeh”, završio je Vladimir Gašpar koji će u Tokio krenuti 24. ili 25. kolovoza.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...