Žilavec: “Iduće sezone svatko tko želi gledati utakmice morat će se cijepiti. Klub je kažnjen s 20, ja osobno s 10 tisuća kuna”

Košarkaši Zadra su na zasluženom odmoru, pred prozivku koja će biti zakazana u terminu između 2. do 9. kolovoza, stoga smo razgovarali sa direktorom kluba Željkom Žilavcom, koji govori kakva je situacija oko ostanka Mavre i Cartera:

“Radimo sve kako bi zadržali kapetana Mavru, sve ovisi o uvjetima koje Mavra bude tražio, što se tiče Cartera svi znamo njegove vrijednosti, ali i karakter koji je dosta upitan, ja sam optimista i vjerujem da bi mogli naći zajednički jezik. Mi imamo potpisanih osam igrača i novog trenera, što se tiče pojačanja, pratimo situaciju na tržištu, a iz omladinske škole prvoj momčadi priključeni su Paponja i Buljan. ABA liga počinje 24. i 25. rujna, za ligu je jako dobro dolazak Željka Obradovića na klupu Partizana, svi klubovi se dosta pojačavaju, što regionalnom natjecanju daje jednu popularnost i dignitet. Bit će to možda i najjače natjecanje ABA lige do sada”.

Žilavec komentira i situaciju oko podijeljenih pozivnica za Euroligu Crvenoj zvezdi, te pozivnica za Eurocup Budućnosti, Parizanu i Olimpiji.

“KK Zadar, budimo realni nije u vrhu ABA lige, to je realnost, ako ostvarimo pozicije od petog do osmog mjesta, to će biti za nas uspješna sezona, niti Euroliga, niti Eurocup za nas ovog trenutka nisu prioritet, i o njima ne razmišljamo”.

Prvak Hrvatske i osvajač Kupa nemaju izlaz u Europu, to je jedna apsurdna situacija.

“Tu klub ništa ne može, to je kriv HKS, koji sa FIBA-om treba razgovarati i izboriti način da prvak i osvajač Kupa igraju Europu, tu treba pomoći i država, da hrvatski klubovi ne ulaze u neke nepotrebne financijske avanture i na kraju budu u minusu. Ono što je za nas važno je da se točno zna gdje trošimo proračunski novac Grada Zadra”.

Zdenko Babić, bivši legendarni košarkaš, nedavno je izjavio kako su u klubu uhljebi, Žilavec je ima jasan odgovor:

“Neka mi Zdenko kaže ime i prezime, tko je u klubu uhljeb, ja ne znam nikoga koga bi mogao nazvati klupskim uhljebom”.

Direktor Žilavec otkrio nam je kako su i klub i on sam dobili novčane kazne, nakon prekršajne prijave, poslije masovnog ulaska navijača u Višnjik, pred majstoricu za naslov prvaka Hrvatske protiv Splita:

“Klub je kažnjen s 20 tisuća kuna, a ja kao odgovorna osoba sa 10 tisuća kuna. Cijepljenje navijača ide dosta sporo, nismo zadovoljni, nadam se da će u novoj sezoni publika moći prisustvovati utakmicama, ali najvjerojatnije samo sa Covid potvrdama, svatko tko želi gledati utakmice morat će se cijepiti”, završio je Žilavec.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...