Žilavec nam se obratio priopćenjem: “Nitko nema prava navijače i ljubitelje košarke prisiljavati na cijepljenje”

U svezi članka koji je objavljen na vašem portalu Antena Zadar, 22.07.2021. a nakon telefonskog razgovora vašeg novinara g. Valentina Matešića sa direktorom KK ZADAR, g. Željkom Žilavec, molio bih da objavite priopćenje kojim želim ispraviti neke navode iz obavljenog i objavljenog razgovora sa mnom, a sve sa ciljem objektivnog i istinitog izvješćivanja javnosti o stvarima koje se tiču KK ZADAR.

Prije svega, nebitan je razlog zbog kojeg je došlo do „šumova“ u komunikaciji, je li tome doprinijela slobodna interpretacija spomenutog novinara ili krivo shvaćanje tijekom razgovora, ali nekoliko stvari treba istaknuti, ponavljam, prije svega zbog objektivnog izvješćivanja javnosti.

Dakle, govoreći o igraču Carteru, činjenica je da on, kao igrač, ali i kao osoba, spada u dva, karakterno, najpozitivnija stranca koji su igrali u KK Zadar u proteklih 4 godine (drugi je Bostic) i apsolutno je kriva objavljena informacija da je njegov karakter upitan.

Dalje, što se tiče izlaska u Europu, HKS je ponudio klubovima koji su participirali u završnici HT Premijer lige (znam za KK Zadar, KK Cibonu i KK Split) da naprave iskorak u Europu i uključe se u BCL ligu, to je činjenica i ne smije se ni na koji način iskrivljavati. KK Zadar je na tome zahvalan, ali iznešeni uvjeti nisu nam odgovarali i odlučili smo, do daljnjega ostati u ABA ligi koja nam i organizacijski i sportski i financijski odgovara. S obzirom na dosadašnji iskorak u stabilizaciji kluba i željom za odgovornim trošenjem sredstava koje dobivamo od Grada Zadra, procijenili smo da nam, u ovom trenutku, takva financijska avantura, nije potrebna.

Za kraj, sami naslov članka ne odražava stav kluba. Nitko u Republici Hrvatskoj, a najmanje KK ZADAR, nema prava bilo kojeg navijača i ljubitelja košarke prisiljavati na cijepljenje. Naravno da bi svi mi željeli da se situacija sa pandemijom smiri i da se u rujnu vidimo na tribinama, ali iz današnje perspektive to je samo želja. Ono što propagiramo je odgovorno ponašanje svih nas, uz cijepljenje koje je dobrovoljno i koje nas jedino štiti od težih posljedica zaraze. A hoće li navijači moći podržati KK ZADAR u samoj dvorani i pod kojim uvjetima, ne ovisi o klubu, niti klub može i smije uvjetovati dolazak navijača na tribine.

Sportski pozdrav,

Željko Žilavec

Direktor KK ZADAR s.d.d.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...