Župan: “Potrebno je otkazati sve veće događaje zbog širenja zaraze, u županiji je obje doze primilo 37 posto stanovništva!”

Župan Božidar Longin održao je u srijedu u Centru za razvoj i edukaciju u Poličniku redoviti radni sastanak s načelnicima i gradonačelnicima JLS-a s područja Zadarske županije na kojem se razgovaralo o više aktualnih tema počevši od mjera sprječavanja širenja bolesti COVID-19 i turističke sezone u vrijeme pandemije.

Na radnom sastanku, prvom nakon lokalnih izbora, sudjelovali su i zamjenik župana Šime Vicković te županijski pročelnici Olivio Meštrović, Ivan Šimunić i Daniel Segarić.

Vezano uz mjere sprječavanja širenja koronavirusne bolesti svi predstavnici JLS-a upozoreni su na ozbiljnost trenutne situacije u kojoj nam prijeti stavljanje na crvenu listu koja bi značila kraj turističke sezone te potrebu otkazivanja svih većih događaja koji bi mogla doprinijeti još većem širenju zaraze.

Upozoreno je i na potrebu još većeg angažmana oko cijepljenja stanovništva te je iznesen podatak kako je do sada prvom dozom cijepljeno 40 posto stanovništva Zadarske županije starijeg od 18 godina, a drugom 37 posto.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...