Danas na Europskom prvenstvu boksaju dva mlada Zadranina; Marketin: “Ulazimo u okršaje bez ikakvog respekta”

Hrvatska kadetska boksačka reprezentacija (mladići rođeni 2007. i 2008. godine) u Sarajevu u dvorani Lukovica sudjeluju na Europskom prvenstvu od koje traje do 21. kolovoza, gdje sudjeluju i trojica natjecatelja BK Ares iz Zadra, i to Niko Dražina u kategoriji do 50 kilograma, Andrejas Baričević do 52 kg, i Ivan Nekić do 63 kg, zajedno sa izbornikom Nikolom Marketinom, također iz Aresa.

Danas na Europskom prvenstvu boksaju dva naša Zadranina, do 50 kg Niko Dražina u osmini finala za protivnika ima Ukrajinca Timura Karaivana, a u kategoriji do 52 kg Andrejas Baričević  također u osmini finala, imat će sraz sa Turčinom Baran Cem Bakijem.

U ponedjeljak u kategoriji do 63 kilograma Ivan Nekić, koji je ušao izravno u četvrtfinale, borit će se sa Makedoncem Altinom Osmanijem., ukoliko ga pobijedi, Nekić će uzeti najmanje brončanu medalju.

Trener Nikola Marketin najavio je mečeve zadarskih mladića:

“Dražina je već oko pet godina u boksu, ima nešto iskustva, mada niti približno kao Ukrajinci, oni dolaze na prvenstvo sa ukupno 70, 80 mečeva već u ovom uzrastu, dok naši borci imaju od deset do dvadeset mečeva. Ulazimo u okršaje bez ikakvog respekta, i ono što očekujemo je pobjeda. Ista stvar je i sa Baričevićem, kojem također nedostaje međunarodnog iskustva. Hrvatska ima jako malu bazu boksača, ovo natjecanje ćemo učiti, ne stavljam nikakva imperativ pred naše mladiće. Najbitnije je da daju sve od sebe, tada je sve moguće. Dodao bi, kako naš Nekić protiv Makedonca Osmanija ima velike šanse za pobjedu, ukoliko ga pobijedi uzet će najmanje brončanu medalju”, završio je izbornik Marketin.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...