DVOSTRUKE CIJENE Neugodno iznenađenje u zadarskoj trgovini; “Nije znala da živim u Njemačkoj, pa je rekla – za domaće 350 kn”

Turistima jedna cijena, domaćima druga je već odavno iskušan princip na hrvatskoj obali, koji već dugo izaziva brojne kritike i turista, ali i domaćih. Najčešće je razlika par kuna, no kako je otkrila Hrvatica koja inače živi u Njemačkoj razlika i može biti prevelika.

Svoju priču ispričala je za Fenix magazin.

Tijekom svojeg godišnjeg odmora ušla je u jednu zadarsku trgovinu na Poluotoku i neugodno se iznenadila. Pitala je trgovkinju koliko košta haljina koju bi nosila na kupanje, samo kako bi čula da košta – 700 kuna.

– Jesam li dobro čula, 700 kuna? Za haljinu od poliestera dati 700 kuna?, upitala ju je, samo kako bi trgovkinja intervenirala.

– To je cijena za strance. Za domaće je 350 kuna, rekla je prodavačica. Ma da je i trostruko manje, previše je, smatra turistkinja  koja ne može vjerovati da bi netko kupio komad odjeće za odlazak na kupanje od nekvalitetnog materijala po cijeni od 100 eura. -Zahvalila sam se i izašla iz trgovine. Na trenutak sam razmišljala hoću li joj prokomentirati cijenu i reći kako je to nije u redu, ali naposljetku nisam. Svatko tko dodirne tu tkaninu i plati tu cijenu, sam je kriv – napisala je.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...