Francuska bolja od Hrvatske u osmini finala Eurovolley 2021.

Hrvatska je nakon dva sata i 35 minuta igre izgubila susret osmine finala Europskog prvenstva protiv Francuske rezultatom 3-2 (25 – 16, 21 – 25, 25 – 22, 22 – 25, 12 – 15) nakon što su vodile s 2-1. Nažalost, ponovila se slična situacija kada su i prije dvije godine na EP u istoj fazi natjecanja, gotovo na identičan način, izgubile od Turske.

Posljednji su se puta Hrvatska i Francuska sastale 2019. godine u Zlatnoj skupini Europske lige, bilo je 3:0 za Hrvatsku i 3:2 za Francusku. Dakle, znale su naše reprezentativke koliko vrijedi Francuska, koja je ukupnim skorom 2-3 i senzacionalnom pobjedom u posljednjem kolu ovog Europskog prvenstva nad favoriziranom Belgijom od 3:1 stigla u osminu finala.

Hrvatski izbornik Daniele Santerelli ostao je vjeran svojoj zadarskoj prvoj postavi, koja je turnir odradila odlično. Otvaranje prvog seta iz snova, nakon serviranja Butigan i vodstva od 4:0, Hrvatska odlazi i na 9:3 i kontrolira set sve do krajnjih 25:16. Napad odličan, pogotovo preko sredine terena, pa srednje blokerice Dumančić i Buitigan imaju već po 5 poena, dok kapetanica Fabris ima 6, uz 3 asa.

U našim se redovima nikako ne mogu povezati nekoliko poena u seriji, pa izbornik Santarelli kod 20:18 za suparnice traži minutu odmora kako bi smirio nervozu i odagnao dekoncentraciju koja se uvukla u ekipu. Nije uspio, Francuska je s 25:22 izborila peti set.

Francuska se sjajno brani, a Hrvatska ne uspijeva čisto poentirati smečom već suparnice nevjerojatno agilnom obranom, ali i solidnim blokom uspijevaju sve to neutralizirati i do promjene strana u ovom skraćenom setu su stalno za poen u prednosti (8:7).

Kod 10:7 za Francusku Santarelli traži minutu odmora kako bi smirio igračice nezadovoljne sudačkom odlukom u spornoj situaciji kada nije dozvoljena provjera video challengom. Druga sporna sudačka situacija kod 13:8 unijela je dodatnu nervozu u hrvatske redove. Nervoza hvata i Francuskinje pa kod vodstva 13:10 i Fabris na servisu traže time out. I još jedan kod 14:12 nakon što nisu iskoristile dvije meč lopte. Ali, jesu treću, za pobjedu 15:12 i ukupnih 3-2 u setovima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...