Ispred Ekonomske se gradi 400 metara trim staze za trčanje, košarkaško, nogometno i odbojkaško igralište

U tijeku su intenzivni radovima na izgradnji sportske infrastrukture na vanjskom prostoru Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole u Zadru.

Naime, školsko igralište nalazilo se u relativno lošem stanju, podloga je dotrajala korištenjem i vremenskim prilikama, a osim toga, postojeći prostor za sportske aktivnosti prostran kvadraturom bio je nedovoljno iskorišten.

Od ravnateljice Zdenke Sršen Juričević doznajemo koji će sadržaji upotpuniti eksterijer škole.

Radi se o sanaciji postojećeg betona i izgradnji sportskih igrališta i podloge. Dobit ćemo tri igrališta; za košarku, nogomet i odbojku te 400 metara trim staze za tračanje. Između njih će se podići mali parkić s klupicama koji smo zamislili kao učenicu na otvorenom, a sve će se upotpuniti kompletno novim drvoredom, upoznaje nas ravnateljica.

Školska godina je pred vratima. Nastava, ukoliko korona ponovno ne poremeti planove učenika i profesora, starta 6. rujna. Projekt do tog datuma neće biti finiširan, a osim njegove kompleksnosti razlog tome je i stara komunalna infrastruktura koja je usporila početak radova.

Ovi grubi radovi bit će gotovi do početka školske godine, ali oni veći se nastavljaju. Naime, morali smo mijenjati kompletnu hidrantsku mrežu koja je izgrađena 70-ih godina prošlog stoljeća, što je usporilo radove, kazuje ravnateljica uz napomenu kako je projekt vrijedan 1.054.00,00 kuna, izvođač je riječki Arhos, a osmislio ga je Bogdan Marov iz Arhitektonskog studija Rene.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...