Naše reprezentativke pobjedom nad Mađarskom ostvarile četvrtu pobjedu za redom i osigurale prvo mjesto u skupini

Hrvatska odbojkaška reprezentacija ostvarila je svoju četvrtu pobjedu zaredom u skupini C na EuroVolley 2021 pobijedivši Mađarsku reprezentaciju rezultatom 3:1 (25:19, 21:25, 25:17, 25:21).

Susret je počeo s puno pogrešaka obiju ekipa uslijed nedovoljne koncentracije, s puno as servisa i malo poena iz onog osnovnog segmenta, iz napada. Hrvatska odbojkaška reprezentacija dobila je prvi set s 25:19, iako su Mađarice još držale rezultatski priključak do 17:17. U tom setu bilježimo 5 as servisa Hrvatske, ali i 6 pogrešaka na servisu, te 9 poena koje su svojim pogreškama podijelile Mađarskoj. Srećom, prijem servisa  Hrvatske je 72%, a i Mađarice su s dosta respekta prema Hrvatskoj ušle u meč.

No, kada je njihov izbornik zamijenio kapetanicu Szakmary krajem prvog seta i uveo Torok, dobio je svježinu u sastavu, što je kasnije rezultiralo njihovim vodstvom većim dijelom drugog seta.

Hrvatska se do tada mučila u igri, nema tečnosti ni prodornosti u napadu, no izbornik Santarelli vjeruje u svoj sastav i ne poseže za izmjenama. Igračice su mu to povjerenje vratile u nastavku, u trećem setu u kojem su dominirale od početka do kraja, do 25:17. Očito ih je prvi gubitak seta na ovom turniru EuroVolley 2021 natjerao na dodatni angažman. Samanta Fabris s 7 poena najučinkovitija u ovom setu, Miloš i Butigan dodale su po 5, što samo dokazuje da su Hrvatice u ovom setu poentirale sa svih pozicija.

“Današnju utakmicu odigrali smo malo nervozno. Možda jer su igračice shvatile da radimo dobre stvari i ako nastavimo igrati ovim tempom, zaista ćemo puno postići. Samim time pritisak je jači. Bili smo nervozni posebice na break poenima. Na prvome setu napravili smo šest pogrešaka servisa. To je za nas veliki problem u ovome trenutku natjecanja. Završili smo s 12 as servisa i 12 blokada. Sretan sam zbog toga jer se uspijevamo vratiti na pravi put. Znam svoje igračice i trebamo ostati na nivou igre, bez nepotrebnih grešaka. Kvaliteta igre u ovome trenutku dosta je jaka. Za sutrašnji meč s Italijom moramo igrati još bolje.” – istaknuo je nakon susreta izbornik Daniele Santarelli.

U posljednjem, četvrtom setu, Hrvatska je povela s 15:12, mađarski izbornik Gluszak pozvao time out, no bez većeg uspjeha, pa je to ponovio i kod 19:13.  No, hrvatske igračice više nitko nije mogao zaustaviti do nove, četvrte zaslužene pobjede 3:1 protiv Mađarske i zadržavanja prve pozicije u skupini C.

Na kraju je Fabris imala 18 poena, Butigan 15 a Ikić i Miloš po 12, uz 12 poena iz servisa i bloka, te 45 u napadu, ali i 28 neforsirasnih pogrešaka.

Sutrašnja utakmica protiv Italije s početkom u 21 sat dat će odgovor tko će na kraju kao prvak zadarske skupine C otići u osminu finala.

“Pobijedili smo, sretne smo zbog toga. Ekipa Mađarske nije lagana, no nije nam prvi put da igramo s njima. Uvijek je s njima borba. Igraju brzo. Mi smo danas griješile kod servisa. Nekada nam se zna zaredati nekoliko promašenih servisa u najboljoj namjeri da suparnicama otežamo igru.”– istaknula je Beta Dumančić.

Nakon utakmice s Mađarskom, a uoči sutrašnje s Italijom primačica-pucačica Matea Ikić je rekla:

»Nije možda bila najkvalitetnija naša utakmica s Mađarskom, no najvažnije je da smo pobijedile i osvojile nova tri boda. Ovo nam je uostalom prvi izgubljeni set na turniru. Sutra ćemo dati sve od sebe protiv Italije koja, čini mi se, nije u najboljoj formi nakon nedavnog nastupa na Olimpijskim igrama. To moramo iskoristiti.«

Za Hrvatsku na EuroVolley 2021 igraju Rene Sain, Ema Strunjak, Božana Butigan, Nikolina Božičević, Laura Miloš, Lucija Mlinar, Matea Ikić, Beta Dumančić, Samanta Fabris, Martina Šamadan, Klara Perić, Lea Deak, Dinka Kulić i Karla Klarić. Stručni stožer čine izbornik reprezentacije Daniele Santarelli, prvi pomoćni trener Diego Flisi, drugi pomoćni trener Simone Truzzi, kondicijski trener Daniele Alpi, fizioterapeut Francesco Zucca, menadžer tima Frane Žanić, analitičar ekipe Marko Greco te pomoćna trenerica Mirela Delić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...