Beroš: “Više od 90 posto hospitaliziranih u zadarskoj bolnici nije cijepljeno”

Održala se sjednica Vlade. Na sjednici su objavljene informacije o aktualnom stanju vezanom za potres te aktualnom stanju vezanom za koronavirus u Hrvatskoj.

Andrej Plenković na početku sjednice.

– Brojevi korone su u uzlaznoj putanji, pozivam ljude da se ne opuštaju previše i da se drže mjera koje već znamo. I pozivam sve još jednom na cijepljenje. Vjerujem da će se dio ljudi sad cijepiti, nakon povratka s godišnjih odmora. Imamo cjepiva u izobilju – rekao je Plenković i dodao da je većina zaraženih necijepljena.

Sutra će DZS objaviti podatke o gospodarskom rastu u 2021. godini, najavio je Plenković i dodao da očekuje dobre rezultate, naročito obzirom na uspješnu turističku sezonu.

Tomo Medved je govorio o tome kako idu aktivnosti oko obnove nakon potresa. Među ostalim aktivnostima, u koje je uključena obnova kuća, ali i uklanjanje kuća, počelo je saniranje rupa u Mečenčanima koje tamošnjim stanovnicima već više mjeseci stvaraju veliki problem.

Potom je Vili Beroš govorio detaljnije o situaciji s korona virusom. Otkrio je poražavajuće podatke o broju necijepljenih koji završavaju u bolnici i kazao kako 78,7 posto covid pacijenata u bolnicama hospitaliziranima između 16. i 22. kolovoza nije cijepljeno. Spomenuo je tri neslavna rekordera među hrvatskim bolnicama.

– U bolnici u Dubravi, u šibenskoj bolnici i bolnici za plućne bolesti u Zagrebu nijedan hospitalizirani pacijent nije bio cijepljen. U Zadru u bolnici više od 90 posto nije cijepljeno, a za 72 posto nam je narastao broj pacijenata na respiratoru – istaknuo je Beroš i rekao da je potpuno prevladala delta varijanta u Hrvatskoj.

Napomenuo je da se iz bazena necijepljenih stvaraju novi sojevi, pišu 24sata.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...