Što je s 3 milijuna kuna koje KK Zadar treba dobiti iz proračuna? Žilavec: “Klub je imovina Grada i očekujem da ćemo dobiti taj novac”

Košarkaši Zadra danas su počeli pripreme pred novu sezonu, prozivci  se odazvalo 10 igrača. Justin Carter je dobio produženi odmor, te bi se trebao priključiti 20. kolovoza, Krševan Klarica i Duje Brala priključit će se pripremama nakon završetka FIBA U18 European Challengera, od juniora odmah je priključen Antonio Sikirić, dok bi se kasnije trebali priključiti i Maksim Matulina i Ante Beljan.

Na prvom treningu pojavili su se kapetan  Dominik Mavra, Martin Junaković, Domagoj Vuković, Aleksandar Bursać, Antonio Jordano, Dario Drežnjak, Uroš Luković, Filip Paponja, Tomislav Buljan i Antonio Sikirić. KK Zadar će do kraja kolovoza trenirati u Zadru, pred kraj mjeseca planirana je prijateljska utakmica s Oostendeom u Zadru. Nakon toga pripreme se nastavljaju u Poreču, gdje će košarkaši Zadra boraviti od 4. do 9. rujna. U Poreču su predviđene dvije prijateljske utakmice. Nakon Poreča igrači Ivana Perinčića odlaze u Mađarsku na još jedan turnir, nakon čega će završne pripreme biti odrađene u Zadru. Nova sezona HT Premijer lige počinje 18. rujna, dok ABA liga kreće 25. rujna.

Povodom početka priprema konferenciju za novinare održali su direktor KK Zadar Željko Žilavec, trener Ivan Perinčić i kapetan Dominik Mavra. Novinare je zanimalo zašto KK Zadar još nije, kako je to uobičajeno, dobio tri milijuna kuna rebalansom proračuna od Grada Zadra, Žilavec je objasnio kako stoje stvari.

-Očekujem da dobijemo taj novac, Grad Zadar je naš većinski vlasnik i on mora brinuti o svojoj imovini, KK Zadar je imovina Grada Zadra, i tu po meni ne bi trebalo biti većih iznenađenja, pogotovo ako pogledamo naše rezultate u zadnje četiri godine, da ne govorim u zadnje dvije, kad smo uzeli tri naslova u seniorskoj, a dva u mlađim kategorijama. Klub dobro radi, sredstva se troše racionalno, a to je ono što svih brine, u klubu pokazujemo odgovornost i stav,  da se ta sredstva poreznih obveznika ne bacaju u more. Sredstva se troše na način na koji je to i predviđeno, Grad Zadar ima kontrolu nad klubom i nad njegovim radom, i na Gradskom vijeću sam rekao da su vrata moje kancelarije otvorena za bilo kakvu informaciju. Rezultati i rad nam daju za pravo da budemo optimisti što se tiče dodjele sredstava iz rebalansa, i ta sredstva ćemo opravdati i u idućoj sezoni.

Žilavec je pojasnio kako stoje stvari sa gledateljima pred novu sezonu.

-Ako pitate mene osobno, ja bi svaku utakmicu volio da bude 9 tisuća ljudi u dvorani, ali odgovor na to pitanje ne daje klub već Stožer, ovisno o procjeni epidemiološke situacije, pred početak sezone u rujnu . I u našem rosteru ima pojedinih igrača koji nisu osjetili huk sa tribina pune dvorane i očekuju da se to dogodi i da ih to sve motivira. Svi smo željni publike, optimisti smo, ali procjena nije na nama.

Trener prve momčadi Ivan Perinčić pred početak priprema je bio vedrog raspoloženja.

-Nova sezona je pred vratima, veselimo se novim utakmicama, napravili smo dobar posao, zadržali smo gotovo isti roster iz prošle sezone. Doveli smo ciljano nova pojačanja koja su nam nedostajala, pratimo situaciju na tržištu i još ćemo dovesti jednog igrača na vanjskoj poziciji dva ili tri .Presretan sam što mogu trenirati ovu skupinu igrača i zahvaljujem se klubu na ukazanom povjerenju, to je za mene ogromna privilegija i odgovornost. Napravit ćemo sve da ostvarimo što bolji rezultat  u novoj sezoni. Najbitnije nam je da napravio dobru klapu, dobru kemiju unutar momčadi, da igrači poštuju jedan drugoga, mislim da je to važnije nego cjelokupna taktika, ako to uspijemo postići tada se možemo nadati pozitivnim stvarima. Ovaj prvi tjedan treninga bit će individualni pristup, dijagnostika, liječnički pregledi, naglasak ćemo staviti na rad s mladim igračima, sljedeći tjedan ćemo krenuti sa pravim košarkaškim treninzima. Onuaku je bio važan kotačić u prošloj sezoni, ali smo doveli Lukovića koji je jednako dobar, ako ne i bolje rješenje od Onuakua, rekao je prvi trener.

Kapetan Dominik Mavra je u svom izlaganju rekao: “Mislim da možemo biti sretni i zadovoljni što smo sačuvali veći dio momčadi iz prošle sezone, to je naša najveća prednost što smo i lanjske godine igrali skupa, poznajemo se, uz nova dva pojačanja Lukovića i Drežnjaka bit ćemo konkurentni,  veselim se novim izazovima, rekao je Mavra.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...