Talijan na klupi Hrvatske Daniele Santarelli: “Pruža nam se prilika da budemo iznenađenje prvenstva”

Hrvatske odbojkašice odbrojavaju dane do početka Europskog prvenstva skupine C, koje se igra u dvorani Krešimir Ćosić u Zadru. Jutros su naše djevojke radile u fitnes centru u sklopu dvorane Mocire na fizičkoj spremi, poslijepodne se na Višnjiku radi na tehničkim i taktičkim detaljima igre, kako bi što spremnije dočekale prvog protivnika u našoj skupini Švicarsku, 19. kolovoza u Višnjiku u 17 sati.

Talijan na klupi Hrvatske Daniele Santarelli pokušava pronaći optimalnu formu naše reprezentacije te dodaje: “Atmosfera u ekipi je dobra, imam sve igračice na raspolaganju, naša kapetanica Samanta Fabris je opet s nama nakon što je dobila nekoliko slobodnih dana. Kao što vidite, radimo tijekom jutra u teretani, nismo još postigli idealnu formu, kroz ovih nekoliko dana do početka prvenstva, učinit ćemo sve da postignemo nivo koji će biti zadovoljavajući. Naš prvi protivnik Švicarska je jako kvalitetna ekipa, sve sam reprezentacije studiozno proučio i sve su na neki svoj način kvalitetne. Italija jedina po kvaliteti odskače od ostalih reprezentacija u našoj skupini, a za nas je od izuzetne važnosti prva utakmica sa Švicarskom. Pobjeda na otvaranju turnira dala bi nam samopouzdanje za dalje, sve s ciljem da se plasiramo u osminu finala u Beogradu. Želim da svaka moja igračica na terenu pruži svoj maksimum, a dodao bi kako nam se pruža prilika da, ako pružimo dobru igru, budemo iznenađenje prvenstva, završio je izbornik Santarelli.

Ljubitelji odbojke iz cijele Europe i šire, prvenstvo Europe će moći pratiti isključivo putem televizijskih prijenosa. Hrvatske odbojkašice će na Europskom prvenstvu, koje se održava od 18. kolovoza do 4. rujna, prvu utakmicu igrati protiv Švicarske 19. kolovoza u 17 sati, potom će snage odmjeriti s Bjelorusijom, Slovačkom, Mađarskom i prvim favoritom Italijom. Ukoliko Hrvatska prođe skupinu, tada naše djevojke 27. kolovoza putuju u Beograd, na završni dio turnira, a cilj im je ostvariti što bolji rezultat, koji bi ih odveo na Svjetsko prvenstvo sljedeće godine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...