Splićanin Grgo Mujan (22) pobjednik je maratona Preko – Zadar: “Bilo je jako teško plivati nakon nevremena”

Nebo se smilovalo i danas na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti održan je 49. po redu plivački maraton Preko-Zadar, uz rekordan broj  od 172 natjecatelja. Umjesto u 9, start s rive u Preku bio je u 9:40 sati .Treći put pobjednik ovog maratona bio je 22-godišnji Grgo Mujan, član KDP Split, koji je zadarski kanal dužine 4600 metara od Preka do bazena Kolovare isplivao za 54:04,28, što je gotovo tri i pol minute sporije od rekorda staze, koji drži upravo Mujan.

Drugo mjesto osvojio je 15-godišnji Zadranin Roko Krpina iz KDP Donat, sa zaostatkom od 10 sekundi i 40 stotinki, dok je treće mjesto zauzeo Niko Balenta član KDP Poreč.

Mujan je bio vidno zadovoljan nakon utrke.

-Uvjeti na moru su bili dosta teški, plivao sam čak više od tri minute sporije od svog najboljeg vremena ovdje. Nakon noćašnjeg nevremena, bilo je jako teško za plivati. Svi plivači su se dosta dobro borili. Dosta su me stiskali ovi koji su bili iza mene, u prvoj dionici imao sam borbu sa Balentom, pred kraj utrke sa Krpinom, ali na kraju sam uz velike napore uspio sve izdržati i zasluženo slaviti.

U ženskoj konkurenciji slavila je  17-godišnja Paula Lončarević iz KPD Poreč s vremenom 1:01.40, 09, druga je bila Karla Šitić iz KDP Split, sa zaostatkom od tri sekunde i 29 stotinki, dok je treće mjesto zauzela Dina Volarević iz zadarskog KDP Donat.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...