Velebna obećanja naspram surove realnosti; Prvi put u 17 godina postojanja iz azila mole za pomoć: “Grad Zadar i Zadarska županija ne pomažu nam novčano”

Velebni projekt izgradnje novog azila u Zadru samo je mrtvo slovo na papiru za vrijedne volontere koji brinu o napuštenim životinjama.

6 milijuna kuna koliko je osigurano za podizanje skloništa na administrativnom području Bokanjca naspram činjenice da na Žmirićima trenutno nemaju novaca ni za plaćanje veterinara, svjedoči o apsurdu cijele priče oko brige vlastodržaca za odbačene četveronožne ljubimce.

Iz azila još jednom podsjećaju da im Grad Zadar i Zadarska županija ne pomažu novčano i prvi put u 17 godina postojanja primorani su moliti građane za pomoć.

Već mjesec dana bore se s parvo virusom zbog kojeg su izgubili pet pasa, a pred vratima su jučer pronašli paket sa šest novih štenaca koje je netko odbacio.

Prenosimo njihov apel.

“Od čega da platimo liječenje? Samo zamjenske serume smo platili 15 tisuća kuna i s time potrošili sve što smo imali. A dugova kod veterinara naravno uvijek imamo!
Od čega da uopće platimo i ono osnovno što pas dobije pri ulasku u azil (čip,putovnicu, tablete za vanjske i unutarnje nametnike, cjepivo protiv bjesnoće i 2 cjepiva protiv zaraznih bolesti?). Od kud da nas četiri nađemo snagu raditi smjene od 12 sati, vozati veterinarima, spajati bolesne na infuzije, brinuti o ostalim psima u azilu, stajati svima vama na usluzi, odgovarati na tisuću i jedan inbox i mogla bih još do sutra nabrajati. Čovjek se potroši, htio ne htio. A ovakvi dočeci ispred vrata te troše još i brže. Već neko vrijeme nalazimo se pred zidom. Nemamo više financija ni pomoći, ostalo nas je samo četiri, a vjerujte, nismo mi nikakvi Supermani! Zadarski azil oduvijek funkcionira samo od donacija. Grad Zadar i Zadarska županija ne pomažu novčano. Često nas u inboxu pitate da li mi možemo primiti vašeg psa, jer kod nas psa ostavite besplatno, a u Skloništu Privlaka morate platiti, a vama nije jasno zašto bi vi platili ikakav trošak svog psa, jer je to valjda dužnost neke tamo pete osobe, da se misli kako tom psu pružiti sve ono što ga sljeduje. Zadarski azil se sastoji od četiri osobe koje svakog dana mozgaju kako pružiti što kvalitetniju skrb 100 pasa koje imamo na brizi. Bez vaše pomoći, ne vidim kako ćemo dalje moći funkcionirati. Prvi put u 17 godina postojanja Zadarskog azila, došli smo do toga da se moramo zapitati, možemo li nas četiri i dalje sve ovo izdržati? Možemo li i dalje raditi na ovakav način, a taj način zove se preživljavanje, ili je vrijeme da se stavi ključ u bravu”, pitaju se.

Ako želite pomoći, možete to učiniti preko računa.

Podatci za uplatu:
HR6223400091111006752
SWIFT (biz) : PBZGHR2X
Paypal: [email protected]

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...