Vijećnici zatražili Kneževićevu ostavku, on: “Ja ću možda i odstupiti, ali HNK Zadar je gradski, ne moj niti Dukićev”

Na sjednici Gradskog vijeća razvila se žustra rasprava nakon što je direktor HNK Zadar, Damir Knežević, iznio programsko i financijsko izvješće kluba.

HDZ-ov vijećnik Davor Karlović rekao je kako je neviđeno da udruga koja kreće od početka dobije 2,5 milijuna kuna, dok je HSP-ov Mate Lukić kazao kako je jedini izlaz Kneževićeva ostavka. Na to je, kaže, upozorio još u veljači nakon afere s Mercedesom.

-Nitko nije odstupio, 2,5 milijuna smo dali, glasao sam za to naivno, u najboljoj namjeri. Mene je sram, ne mogu se načuditi kako nije sram ljude koji nisu podnijeli ostavke. Izjave o selekciji četvrtoligaša kojeg je napucao klub iz Pridrage i da djeca nisu dobra za klub, rekao je Lukić.

Daniel Radeta rekao je da su troškovi uprave od pola milijuna kuna neprihvatljivi dok igrači imaju 6-7 tisuća kuna. Enio Meštrović smatra da je jedini izlaz Kneževićeva ostavka, dok ga je Ante Rubeša pozvao da je podnese tijekom sjednice Gradskog vijeća.

-Ja ću možda i odstupiti, ali klub je gradski, ne moj niti Dukićev – rekao je Damir Knežević, dodajući da će,ulaganja u infrastrukturu i stručne osobe, klub biti na nivou Škabrnje i Gorice.

-Odluka da se djeca selektiraju je teška i brojna, Školu nogometa napustilo je 38 djece, u raznim dobnim kategorijama. Dugoročno smo pomogli tu djecu. A zapitajmo se i zašto većina talentirane djece napuštaju Zadar? Dva i pol milijuna kuna koliko Grad daje iznos je koji je Grad i ranije davao, rekao je Knežević i dotaknuo se afere s Mercedesom.

-Mercedes nismo dobro iskomunicirali prema javnosti, dogodila se medijska hajka. Trebao ga je platiti sponzor, Gojun nije uvjetovao svoj dolazak njime. Nije bila najbolja odluka, klub je prodao vozilo.U vrijeme kupnje vozila uplaćeno je 35 tisuća sponzorskih kuna pa Grad nije na gubitku, rekao je Knežević i pokazao okvirni ugovor sa strateškim partnerom koji je ponudio da otkupi klub i sanira pozajmicu.

-Nije prihvaćena ponuda jer smo tražili dugoročne garancije. Nismo željeli za 300-400 tisuća eura prodati klub, bez garancija, završio je.

Voditelj škole nogometa, Krešimir Gojun, rekao je da mu se spočitava Mercedes, a on vozi auto star 19 godina koji je ostavio ženi u Zagrebu.

-Nisam tražio Mercedes, tražio sam samo prijevozno sredstvo jer živim u Privlaci, nisam uvjetovao koji. Što se tiče selekcije djece, za pomak kluba treba napraviti tri uvjeta, a to su: selekcija stručnog kadra, selekcija igračkog kadra i ulaganje u infrastrukturu, odnosno uvjete za rad, kazao je Gojun.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...