Atletski miting na Višnjiku, nastupaju Borović, Herremans, Speck, Mrčić, Mlinarić, Tomassini…

U Športskom centru Višnjik u četvrtak 23. rujna 2021. održat će se međunarodno atletsko natjecanje Zadar SporT&Fest 2021 EAP Meeting, kratko Zadar EAP.

Prema popisu najavljenih natjecatelja ovo će biti drugo najjače atletsko natjecanje u Hrvatskoj u ovoj godini, odmah iza svjetski poznatog zagrebačkog Hanžekovićeva memorijala.

Očekuje se da će ovom događaju pribivati i visoki dužnosnici Svjetske i Europske atletske federacije.

Na Zadar EAP-u nastupit će stotinjak atletičarki i atletičara iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Mađarske, Italije, Malte, Belgije, Nizozemske, Velike Britanije i drugih zemalja. Osobito zanimljive discipline u programu biti će troskok za atletičarke i skok u vis za atletičare.

U ženskom će troskoku snage odmjeriti hrvatska seniorska prvakinja, Zadranka Paola Borović, mlađa seniorska prvakinja Hrvatske Magdalena Perić, te prvakinja i viceprvakinja Nizozemske Maureen Herremans i Danielle Speck.

U muškom visu, uz seniorskog hrvatskoga prvaka Filipa Mrčića, te juniorskog hrvatskoga prvaka i sudionika ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva za juniore Martina Mlinarića, nastupit će aktualni svjetski kadetski rekorder u ovoj disciplini, Slovenac Sandro Tomassini kao i trenutno najbolji nizozemski skakač u vis Douwe Amels.

Zadar EAP se održat će se pod okriljem ugledne europske serije mitinga European Athletics Promotion (EAP) Circuit čime se Zadar u atletskom pogledu svrstava uz rame europskim središtima poput Ženeve, Budimpešte ili koji su također domaćini mitinga iz ove serije.

Istovremeno sa Zadar EAP-om u Zadru se će se održati i četvrta Međunarodna konferencija o podacima u atletici – AthTech21 koju, uz Sveučilište u Zadru i ŠC Višnjik, organiziraju krovne međunarodne atletske udruge, Svjetska atletska federacija pribivat će kao uzvanici na Zadar EAP-u, kao i čelnici EAP Circuit-a.

Organizatori Zadar EAP-a su Sveučilište u Zadru, ŠC Višnjik, Atletski savez Zadarske županije, te hrvatski sportsko-tehnološki startup TrackMeetings.Info.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...