HDZ napao Vučetića zbog sjednice Gradskog vijeća do 6.30 ujutro: “Tko ih uopće gleda? Dokazivanje ili zloba?”

Objavom na Facebooku pod naslovom “DOKAZIVANJE ILI ZLOBA? KOME TREBAJU NOĆNE SJEDNICE I TKO IH GLEDA?”, o cjelonoćnoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zadra oglasio se zadarski HDZ.

Kritiziraju predsjednika Gradskog vijeća Marka Vučetića nazivajući ga samodopadnim. Zbog maratonske sjednice koja je trajala do sitnih jutarnjih sati optužili su ga za kršenje poslovnika.

Evo što su objavili:

“Silovanje procedura i nesnalaženje u vođenju ponovno je dovelo do toga da sjednica Gradskog vijeća Grada Zadra traje do 6:30 sati ujutro.

Predsjednik Gradskog vijeća, samodopadni Marko Vučetić samoinicijativno, bez ikakvih konzultacija odlučio je započeti sjednicu GV-a u 16 sati i to pod pod obrazloženjem da neki vijećnici rade – ujutro. Premda svaki od vijećnika ima zakonsku mogućnost na opravdani izostanak s posla na dan održavanja sjednice, ništa od toga nije osigurano, upravo zbog bahatosti i svojeglavosti gospodina Vučetića. Pitamo se kakvu će efektivnost danas na poslu pokazati vijećnici koji po Vučetiću ‘rade ujutro’, nakon što su na posao vjerojatno došli – izravno sa sjednice.

Potpuni nemar, nepoznavanje praksi, kršenje poslovnika i potpuna nebriga za savjete ostalih vijećnika doveli su ponovno do toga da sjednica Vijeća traje gotovo 15 sati, do ranog jutra i to nakon prošle sjednice koja je trajala rekordnih 21 sat. Očito ništa nije naučio. Da ne spominjemo da vijećnicima za sjednice Gradskog vijeća treba osigurati dovoljno vremena i predočiti im materijale na vrijeme, što je procedura koju predsjednik GV-a opet nije poštovao.

Pokazalo se ponovno točnim ono na što su učestalo upozoravali članovi kluba vijećnika HDZ-a, a to je da predsjednik GV-a nije u mogućnosti osigurati normalne uvjete za rad. Marko Vučetić niti zna, niti može voditi sjednice Gradskog vijeća!”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...