Navijači u dvoranu neće moći bez COVID potvrde, Babić: “Cijepite se, brzi testovi su preskupi. Tko to može plaćati cijelu sezonu?”

Nova sezona za košarkaše Zadra počinje vrlo brzo, 18. rujna susretom 1.kola HT Premijer lige, u dvorani Krešimir Ćosić protiv Zaboka. Navijači Zadra još nemaju povratnu informaciju kako će se ulaziti u dvoranu, s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju. Odgovor smo potražili kod načelnika Gradskog stožera civilne zaštite Ante Babića.

– Trenutna situacija je takva da ako bude više od stotinu ljudi u dvorani, tada svi moraju imati EU digitalnu COVID potvrdu s važećim QR kodom koji će se provjeravati na ulazu. Dakle potvrdu može dobiti osoba koja se cijepila, koja se testirala i  ima negativan nalaz , te koja je preboljela Covid 19. Kakvo je sad stanje s koronom, vidimo kako se situacija pogoršava, mišljenja sam da će se postojeće mjere produžiti i nakon 15.rujna, jasan je Babić koji je dao preporuku navijačima KK Zadra.

-Poručujem im da se cijepe. Ako ostane ovakvo stanje u Višnjik neće moći ući bez EU digitalne COVID potvrde. Postrojba Civilne zaštite Grada Zadra sigurno će dolaziti u dvoranu Krešimir Ćosić i kontrolirati imaju li svi prisutni navijači COVID potvrde, a ako svi ne budu imali potvrde, kaznu će snositi KK Zadar kao organizator događaja. Što se brzih testova tiče, oni su preskupi, uzmite da je cijena takvog testa 50 kn, koliko je bila za sinoćnju utakmicu na Poljudu, pa vi računajte koliko bi to zadarske navijače stajalo zajedno s ulaznicom, i to kroz cijelu sezonu. Pitam vas, tko je toliko bogat da to može platiti, završio je načelnik Ante Babić.

Direktor KK Zadar Željko Žilavec objašnjava što klub radi po pitanju ulaska navijača u dvoranu pred početak nove sezone, jer vremena nema još puno, svega deset dana.

– Naravno da se bez COVID potvrde neće moći ući u dvoranu, spremni smo ispred ŠC Višnjik organizirati i brzo testiranje za navijače, takvi testovi vrijede 48 sati, a trošak testiranja snosili bi sami navijači, veli Žilavec.

Kad će biti puštene u prodaju nove pretplatničke ulaznice ?

– Ništa još ne znamo zbog cijele ove situacije oko korone, ako ih i pustimo u prodaju to će biti nekoliko dana prije prve utakmice. Pretplatnici iz prošle sezone imat će 50 posto popusta, kako bi im nadoknadili štetu od prošle godine, završio je Žilavec.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...