Nove nagrade s Great Taste Awardsa; Gligora sirevi ponovno među najboljima na svijetu

Na Great Taste Awardsu održanom 2021. godine, nagrađeno je 5 sireva Sirane Gligora. Paški sir ekstra stari, Likotin dozreo u višnji maraski i Kozlar iz komine masline su nagrađeni s dvije zvjezdice te Paški sir i Težački sir iz vinskog mošta s jednom zvjezdicom.

Godišnje natjecanje kojim upravlja Guild of Fine Food u Velikoj Britaniji je ocjenjivalo više od 14.000 prijava, sudjelovalo je 355 sudaca, a manje od 2 posto njih dobilo je najbolju ocjenu s tri zvjezdice. Dodijeljene su i nagrade na razini dviju zvjezdica za 1.138 proizvoda, a 4.027 je dobilo ocjenu od jedne zvjezdice.

“Atraktivan, odležao sir dobrog kontrasta kore i tijesta sira. Njegovan sir koji se očituje u orašastim, slatkim, kiselim i okusima te okusu karamele koji dovode do ugodne kiselosti tipične za ovčji sir ove dobi. Sir kojeg želimo jesti!”, izjavio je jedan od sudaca za ekstra stari Paški sir.

Šime Gligora, vlasnik sirane Gligora je izjavio: „Jako smo zadovoljni priznanjima kao potvrdom truda, predanosti i kvalitete rada svih zaposlenika sirane. Ovo je zajednički uspjeh svih nas i dodatni poticaj za budućnost. Zahvaljujem svim kupcima koji su i prije ovih nagrada prepoznali našu kvalitetu i redovito nam poklanjaju povjerenje kupovinom“.

 
sirana gligora