“Pazi da te ne strefi srčani”; Prijatelji Burčul i Meštrović zaratili zbog izbora ravnateljice Znanstvene knjižnice

Prijedlog odluke o razrješenju novih članova Upravnog vijeća Znanstvene knjižnice jučer je tijekom sjednice Gradskog vijeća izazvao burne reakcije, a došlo je i do svađe dugogodišnjih prijatelja, HDZ-ovog Damira Burčula i Enija Meštrovića.

Burčul je prigovorio da je prijedlog stigao u samo jedan dan, te kritizirao Meštrovića.

-Enio, ti nisi nikakav korektor, ti si se jednostavno priklonio SDP-u i Akciji mladih. Mislim da si shvatio što ti zamjeram. Ti si trebao napraviti korekciju ovog, barem si se mogao mene sjetiti i obavijestiti me o tome. Ja stvarno ništa o tome ne znam, ali podržavam demokratsku proceduru. Vi radite skupa, vi ćete to izglasati, to je tako. Ako ćeš biti korektor, onda budi i shvati jednu stvar da je gradonačelnik Branko Dukić dobio 2-3 tisuće glasova više od predsjednika Gradskog vijeća Marka Vučetića kojeg si ti tu postavio, rekao je Burčul, na što mu je Meštrović rekao da – umukne.

-Ti ćeš mi reći da sam SDP, a oni da sam HDZ čim se nekome nešto ne sviđa kako glasamo. Ljudi su tražili da podržimo njihov prijedlog i ja sam bio za to jer je Upravno vijeće knjižnice poništilo odluku Gradskog vijeća. Od prvog trenutka sam dao do znanja zašto smo se kandidirali, da otvorimo vrata svim građanima i da se nakon 30 godina namještanja natječaja, podobnosti i nepotizma svatko ima priliku i nadu da se prijavi na natječaj. Dragi ljudi, prijavite se na natječaj, a mi ako nas se bude pitalo, uvijek ćemo glasati za osobe koje su kompetentnije i stručne i nije me briga je li netko HDZ ili SDP. Znaš dokle ste se vi i vaše bolesne ideologije popeli, dokle ste dovukli naše mlade da razmišljaju o politici? To je bolesna država i grad! Ona minuta šutnje s početka za branitelje, pa moja dva kuma koji su poginuli, ne mogu se u miru uspokojiti kad vi radite na ovakav način, odgovorio je Enio, a Burčul mu je dobacio da je, kad već spominje branitelje, mogao pojaviti na odavanju počasti na groblju.

-Pazi da te srčani ne strefi, poručio je Burčul Meštroviću nakon žustre rasprave na govornici.

 
damir burčulenio meštrovićgradsko vijeće