Perinčić nakon poraza od ruske momčadi: “Ovo je opomena pred važne susrete koji nas čekaju”

Košarkaši Zadra u pripremnoj su utakmici u Poreču poraženi od momčadi ruskog Eniseya s 82:76.

Zadrani su bolje otvorili susret te su nakon prve četvrtine držali vodstvo od 23:17.

No, druga četvrtina pripala je momčadi Dražena Anzulovića. Rusi su do poluvremena smanjili prednost Zadra na samo poen razlike (40:39).

U trećoj četvrtini ruski se sastav odlijepio od Zadra, uz zabijenih 28 poena četvrtinu su Rusi završili s prednošću od +12 pa na semaforu stoji 55:67.

Zadar je ipak u posljednjoj četvrtini uspio smanjiti prednost Eniseya, ali nažalost, to nije bilo dovoljno da naši košarkaši upišu pobjedu i preokret.

Rusi su izdržali i na kraju slavili sa šest poena razlike i konačnih 76:82.

Dražen Anzulović, trener Eniseya:

“Mogu reći da sam zadovoljan s obzirom na to da sam imao samo tri treninga s Amerikancima koji su došli dosta fizički zapušteni. Na trenutke smo pokazali ono što želimo igrati, ali čeka nas još dalek put. Nedostaju nam tri igrača iz rotacije. Nemamo puno vremena, 21 je dan do prve službene utakmice i čeka nas puno posla.”

Ivan Perinčić, trener Zadra:

“Odlična pripremna utakmica, igrali smo protiv jedne jako dobre ekipe koja ima četiri vrhunska stranca. Tri i pol četvrtine bile su jako dobre, međutim šest minuta treće četvrtine je nedopustivo i to moramo pod hitno riješiti. Ova ekipa jedino može igrati kad igra obranu ‘krvavih koljena’, a danas je pokazala da to može. Ako smo se vratili s -17 u egal na kraju utakmice, to je jedini način na koji možemo igrati. Ovo je važna opomena pred sve važne susrete koji nas čekaju. Izvanredno je da igračima mogu pokazati stvari koje su bile dobre, ali i onih šest minuta koje su nedopustive.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...