Premijer: “Zašto bi se u Hrvatskoj netko žalio na mjere? Zabranjeni su samo noćni klubovi i velika okupljanja”

Nakon koalicijskog sastanka u Banskim dvorima, izjavu za medije će dali su premijer Andrej Plenković, ministar zdravstva Vili Beroš i ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica.

Premijer je prokomentirao i korona mjere.

“Ne vidim zašto bi se u Hrvatskoj žalio na neke restrikcije i ograničenja kad je sve što je ostalo, ostalo minimalno. Ostalo su samo formalno velika okupljanja i čini mi se noćni klubovi”, naglasio je.

“Testovi u zdravstvu za one koji se ne žele cijepiti neće biti besplatni unedogled”, istaknuo je Plenković.

Ministar Vili Beroš nadodao je kako je nemoguće zasad reći koliko dugo će se plaćati testove onima koji se ne žele cijepiti ili nisu preboljeli koronu, ali jasno je da to ne može trajati unedogled.

“Nećemo biti rigidni, ali jasno je da želimo poraditi na sigurnosti. Onaj koji se ne želi cijepiti, testirati ili nije prebolio neće moći doći na posao, neće moći dobiti naknadu za posao odnosno plaću. U ovom trenutku ja sam protiv toga da bude ikakvih otkaza”, komentirao je ministar Beroš.

Ministar je rekao kako će pacijenti koji nisu hitni morat će imati covid potvrde.

“Riječ je o bolesnicima koji imaju narudžbe za određene tretmane, hospitalizaciju. Isto tako i sve pratnje. Struka je rekla što i kako, epidemiolozi su definirali taj okvir”, rekao je.

Naveo je da će se i pacijentima plaćati testiranje.

“Naravno da će biti plaćeno testiranje. Svatko tko ima zakazan tretman i hospitalizaciju, dobit će uputnicu, a i uputnicu za testiranje. Dakle, testiranje je besplatno”, obrazložio je Beroš.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...