Puntamičani uvjerljivo svladali Samobor, na teren je od prve minute kročila udarna petorka

Košarkaši Sonik Puntamike došli su do druge pobjede u predsezoni, svladavši u trećoj pripremnoj utakmici igranoj u Jazinama goste iz Samobora rezultatom 109:88. Trener Stipe Kuliš poštedio je Marina Šarliju pa je priliku u prvoj petorci dobio mladi Marko Prskalo koji je odigrao većinu minuta na poziciji centra. Osim te rošade, na teren je od prve minute kročila udarna petorka pa nije trebalo dugo čekati da se Zadrani odvoje na prvu dvoznamenkastu prednost (15:4), a granicu je sredinom prve četvrtine probio mladi Luka Tomas tricom sa sedam metara. Nedugo potom na parket Jazina kročio je i aktualni hrvatski reprezentativac Pavle Marčinković koji već nekoliko dana trenira s Puntamičanima, a prošlosezonskom igraču Splita nije dugo trebalo da pokaže svoju vrijednost i atraktivno zakuca za plus 14 (24:10).

Uslijedilo je razdoblje izjednačene igre koje je dalo povoda domaćem strategu za kratki razgovor sa svojim igračima, no najbliže što su Samoborci uspjeli prići bilo je na minus devet (28:19), nakon čega su „Zeleni“ ponovno podigli ritam i s nekoliko dobrih napada došli na plus 16 (41:25). Dobar protok lopte dovodio je košarkaše Sonika do otvorenih pozicija za šut pa je mladi David Pavin tricom iz kuta sredinom druge dionice doveo svoju momčad i na plus 18 (46:28), da bi isti igrač nešto više od četiri minute prije odlaska na veliki odmor s linije slobodnih bacanja probio marginu od 20 razlike.

Samobor je bolje otvorio nastavak prišavši na minus 15, no nedugo potom je uslijedila serija 7:0 nakon koje je prednost Sonika ponovno narasla na više od 20 koševa razlike. Napad je većinu vremena bio na željenoj razini, no obrana je na trenutke bila porozna pa se trener Kuliš krajem treće četvrtine odlučio zonom pokušati usporiti goste. Urodilo je to plodom. Samobor se nije najbolje prilagodio pa je semafor uoči posljednjih deset minuta pokazivao plus 26 za „Sonikse“ (88:62). Kako je vrijeme odmicalo do izražaja je počela dolaziti bolja fizička sprema Puntamičana koji su gotovo iz napada u napad povećavali prednost, sve do najvećih 97:64, iskoristivši preostalo vrijeme za uigravanje dodatnih taktičkih varijanti i razigravanje igrača s kraja klupe.

Najefikasniji u pobjedničkom redovima bili su Šime Keserović i Marko Prskalo s 19, odnosno 18 poena, dok je najraspoloženiji kod Samobora bio Josip Škara s 22 koša.

Sonik P. 109

Samobor 88

(30:19, 33:26, 25:17, 21:26)

ZADAR – Dvorana Jazine. Suci: Darijan Jančijev i Lovre Frakin.

Sonik P.: Keserović 19, Prskalo 18, Tomas 17, Marić P. 13, Marčinković 12, Palčić 9, Pavin 8, Marić G. 6, Manojlović 3, Kolomoisky 2, Ninčević 2. Trener: Stipe Kuliš

Samobor: Škara 22, Šola 16, Spasevski 13, Lukačić 11, Kramarić 11, Rašić 5, Kraljić 4, Sedlar 4, Karamatić 2, Barešić, Mustafić, Šuvak. Trener: Perić Z.

Trener Stipe Kuliš:

Veći broj kriterija koji su stavljeni pred igrače za ovu utakmicu su bili ispunjeni. To se dominantno odražavalo u napadačkom aspektu igre gdje smo napravili željeni iskorak. Napravljena je analiza grešaka u obrambenom segmentu i to je dio igre na kojem ćemo raditi u nadolazećem ciklusu treninga.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...