Ravnatelj Mavar: “Radnici iz kuhinje su izvlačili pacijente dok svi nisu bili na sigurnom, djelatnici s otoka su došli pomoći bez poziva”

U požaru koji je jučer u popodnevnim satima buknuo nedaleko Psihijatrijske bolnice Ugljan izgorjelo je 90 posto borove šume unutar bolničkog kruga, kao i skladišta te krovište bolnice. Policija će danas započeti s očevidom kako bi se utvrdio točan uzrok požara, čije je gašenje, kako nam je rekao ravnatelj bolnice, Mladen Mavar, bilo dramatično.

-Negdje oko 15:20 sati smo evidentirali požar u blizini bolnice koji se, s obzirom na jak vjetar, brzo širio. Obaviješten je naš DVD koji je brzo izašao na lice mjesta, došli su i mještani Ugljana, svi oni koji su bili voljni sukobiti se s vatrom, tako da smo uspjeli nešto obraniti. U međuvremenu su došli vatrogasci s Ugljana i Pašmana, te JVP Zadar. Dignuti su i kanaderi koji su s nekoliko vodenih bombi spasili bolnicu, naravno kao i svi vatrogasci koji su bili tu. Vatra je došla blizu objekata, periferne zgrade su i zahvaćene kao i krovište. Vjerojatno je s nekog od borova u plamenu poletjela šiška i izazvala požar na krovištu zgrade, kaže nam ravnatelj Mavar, dodajući kako se materijalna šteta još uvijek zbraja.

Kako kaže, pacijenti su zaštićeni i vraćaju se natrag u svoje odjele.

-Morali smo skloniti sve pacijente s odjela gdje ih ima dosta ležećih. Svi djelatnici s otoka su bez poziva došli i angažirali se, radnici kuhinje su izvlačili pacijente dok svi nisu bili na sigurnom. Sve je dobro završilo, kaže Mavar dodajući da požar nije uznemirio pacijente.

-Radili smo istraživanje tijekom rata kada je bila zračna opasnost i napad na Zadar vezano za njihove strahove. Oni, s obzirom na njihovu bolest toliko to ne doživljavaju, dodaje ravnatelj.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...