Tomasov je najbolji strijelac kazahstanske Premier lige, do sada je zabio već 14 ligaških golova

Posljednjih godina, ukupno gledano, 34-godišnji hrvatski nogometaš Marin Tomasov je najbolji strijelac kazahstanske Premier lige.

U posljednjem nastupu Tomasov je postigao nova dva pogotka, u pobjedi 3:0 protiv Taraza te je njegova Astana na prvom mjestu tamošnje ljestvice.

S ta dva pogotka Tomasov je dodatno povećao prednost na vrhu ljestvice strijelaca. Ukupno je na 14 ligaških pogodaka ove sezone te za četiri gola bježi drugoplasiranom Šušenačevu iz Kairata. Sve to mu otvara put da napokon samostalno postane prvi strijelac tamošnje lige na kraju sezone. Prije dvije sezone završio je na diobi prvog mjesta s Ukrajincem Eseolom (po 19 pogodaka), dok je prije tri sezone bio treći najbolji topnik kazahstanskog prvenstva (14 golova), a ispred njega su bili Pizzelli (18) i spomenuti Eseola (17).

Tomasov je karijeru počeo u rodnom Zadru (2006.-2009.). Potom je otišao u Hajduk gdje se zadržao do 2012. godine nakon čega je otišao u 1860 München. Lijepe je dane proživio u Rijeci (2015.-18.) iz koje je odlazio na posudbe u Al Nassr i Astanu, a u najjaču kazahstansku momčad je i definitivno prešao 2018. godine. Za mladu hrvatsku U-21 reprezentaciju je odigrao devet utakmica (uz jedan gol), dok je za seniore upisao jedan nastup (protiv Južne Koreje).

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...