Zadranin i Crnogorac optuženi zbog preprodaje droge, policija u stanu pronašla gotovo tri kilograma heroina i marihuane

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 10. rujna 2021., podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1985.) i državljanina Republike Crne Gore (1989.) zbog počinjenja kaznenog djela protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama.

Optužnicom se okrivljenicima stavlja na teret da su tijekom 2021. godine, u Zadru, zajednički i dogovorno u cilju da se okoriste prodajom droge na ilegalnom narko tržištu, počinili navedeno kazneno djelo. Prvookrivljenika se tereti da je od nepoznate osobe s područja Republike Crne Gore, nabavio 1216,45 grama droge heroin i 1680,35 grama droge marihuane, a potom je, za skrivanje, čuvanje i preprodaju navedene droge na području grada Zadra angažirao drugookrivljenika.

Tereti ih se da su zajedno preprodavali droge niže rangiranim preprodavačima i kupcima na širem zadarskom području, sve do 21. srpnja 2021., kada su policijski službenici u Zadru, u stanu kod drugookrivljenika pronašli drogu: 1216,45 grama heroina upakiranog u tri PVC folije, jednu vrećicu sa 27,57 grama smjese paracetamola i kofeina koji služi za povećanje mase droge heroina, 1680,35 grama droge marihuane upakirane u četiri PVC vrećice, kao i digitalnu vagu na kojoj je utvrđena prisutnost heroina i tetrahirokanabinola u tragovima.

Dvojicu okrivljenika se tereti da su kod sebe držali iznos od 7.400,00 kuna pribavljen od prodaje droge.
U optužnici je predloženo da se dvojici okrivljenika produlji istražni zatvor, i to prvookrivljeniku zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela , a drugookrivljeniku zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od bijega .

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...