Dadić, NK Arbanasi: “Jedini smo klub u 1. ŽNL čiji igrači igraju potpuno besplatno”

Nogometni klub Arbanasi je klub sa slavnom prošlošću, iz kojeg su ponikli mnogi poznati igrači. Trenutno klub zauzima posljednje četrnaesto mjesto u 1. ŽNL, sa svega dva osvojena boda, a već sutra u 14.30 sati ih čeka gostovanje protiv desetog na ljestvici Svetog Mihovila na igralištu Bagat.

Razgovarali smo sa trenerom NK Arbanasi Josipom Dadićem (44), koji je i pored loših rezultata svoje momčadi optimističan pred sutrašnji ogled.

– Jedan od razloga naših slabih igara je i taj što smo mi jedini klub u ligi čiji igrači igraju potpuno besplatno. U prvoj momčadi nam igraju radnici, studenti i naši kadeti koji imaju 16, 17 godina, ali ja sam optimist. Imali smo puno problema u igračkom kadru, u prvom kolu protiv Dragovoljca iz Poličnika nas je i sudac izmasakrirao sa nepotrebnim crvenim kartonima. Većinu utakmica smo bili u egalu, ali ta naša mladost i neiskustvo, te nedostatak kvalitete kod igrača s klupe, nas je stajalo dosta bodova. Spomenuo bi kako se isključivo financiramo jednim manjim dijelom iz proračuna Grada Zadra, i od članarina naše škole nogometa u kojoj trenira oko 300 djece, kaže Dadić.

Zadnji na ljestvici ispada u niži rang, kako izboriti ostanak ?

– Ostanak NK Arbanasa u 1. ŽNL uopće neće doći u pitanje, a sutra ćemo protiv Svetog Mihovila u susret ući odlučno u namjeri da konačno dođemo do prve prvenstvene pobjede. Neće biti nimalo jednostavno, igralište Bagat je malo neravno, to će nam malo smetati, jer smo mi ipak tehnička momčad. Ali idemo po tri boda, ja drugačije ne znam, i to ću tražiti i od mojih mladića,  završio je Josip Dadić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...