Drugi mandat; Tomislav Fain izabran u Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice

Na konstituirajućoj sjednici Skupštine Hrvatske turističke zajednice (HTZ) izabrani su članovi Turističkog vijeća za novo mandatno razdoblje te usvojen prijedlog odluke o odabiru ponuditelja za izradu strateškog marketinškog i operativnog plana hrvatskog turizma za razdoblje 2022. – 2026. godine, priopćeno je u ponedjeljak iz HTZ-a.

Turističko vijeće HTZ-a sastoji se od 13 članova, koji se biraju na mandat od četiri godine, a čine ga ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac kao predsjednica te osam članova koje bira Skupština, dva člana koje delegira Ministarstvo te po jednog člana kojeg delegiraju Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska obrtnička komora.

U novi sastav Turističkog vijeća HTZ-a na mandat od četiri godine izabrani su Katija Jerković (članica Uprave Jadranski luksuzni hoteli i članica Turističkog vijeća Grada Dubrovnika), Ivica Tafra (član izvršnog odbora Kamping udruženja Hrvatske i direktor Kampa Stobreč Split), Šime Klarić (predsjednik Nacionalne udruge obiteljskih i malih hotela), Tomislav Fain (predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija i član Turističkog vijeća Zadarske županije), Rudi Štefan (vlasnik i glavni chef restorana Pelegrini u Šibeniku, nositelja Michelinove zvjezdice), Josipa Jutt Ferlan (predsjednica udruženja hotelijera pri HGK, Direktorica društva Zagreb City Hotels i generalna direktorica DoubleTree by Hilton Zagreb), Barbara Mesić (članica Nadzornog odbora Liburnia Riviera Hotela i članica Uprave tvrtke Gitone Kvarner ), Željko Kukurin (predsjednik uprave Valamara, i član Turističkog vijeća Istarske županije), Tatjana Roth (pročelnica odjela za turizam, kulturu i sport Osječko-baranjske županije), Kruno Kapetanović (predsjednik Sekcije hotelijera Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Rijeka, član opatijskog Turističkog vijeća, vlasnik i direktor Design hotela Navis), Dragan Kovačević (potpredsjednik HGK za poljoprivredu i turizam) i Stanislav Briškoski (predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Obrtničke komore Istarske županije), navodi se u priopćenju.

“Sada se nalazimo u ključnom trenutku za hrvatski turizam. u kojem imamo mogućnost našu zemlju pozicionirati kao održivu i inovativnu turističku destinaciju, stoga je od neizmjerne važnosti da svi dionici turističkog sektora daju svoj doprinos. Skupština, kao i Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice, svojim znanjem, iskustvom i motiviranošću doprinijet će ovim ciljevima“, poručila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac nakon održane sjednice.

Skupština je najviše tijelo upravljanja HTZ-a koje donosi statut, odlučuje o izboru i razrješenju članova Turističkog vijeća, donosi godišnji program rada, nadzire poslovanje turističke zajednice i obavlja druge poslovi u skladu sa Zakonom te odlučuje o ponudama po raspisanom javnom natječaju za izradu i donosi strateški marketinški i operativni plan hrvatskog turizma.

Mandat članovima Skupštine HTZ-a traje četiri godine, a čine je predsjednik HTZ-a (ministar) i predstavnici regionalnih turističkih zajednica i Turističke zajednice Grada Zagreba. Novi saziv Skupštine brojat će 58 članova od kojih je 57 predstavnika turističkih zajednica te predsjednica Hrvatske turističke zajednice, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, ističe se u priopćenju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...