Karlović: “Uz najveće klizalište u Dalmaciji, na Višnjiku se ove zime otvara skijalište i sanjkalište”

Posjetili smo ŠC Višnjik i direktora Denisa Karlovića, koji je u razgovoru za naš portal spomenuo neka nova događanja koje će se u Zadru dogoditi u dogledno vrijeme. U zanimljivom susretu Karlović nam je rekao što misli o dodatna tri milijuna kuna KK Zadar očekuje iz proračuna Grada, o posjeti na utakmicama u dvorani Krešimir Ćosić, a otkrio je još detalja što se zimskih radosti tiče.

 

Kako posluje ŠC Višnjik, korona ne jenjava ?

– I pored pandemije nikad nismo bili popunjeniji što se termina tiče, naši vanjski tereni su krcati građanima, od najmlađih pa do rekreativaca koji se žele baviti sportom. Također, na bazenu i u svim dvoranama je vrlo teško naći slobodan termin, izuzetno sam zadovoljan, preko četiri tisuće građana koristi sadržaje ŠC Višnjik. Jedini smo u Hrvatskoj koji smo posljednju godinu organizirali velike priredbe u ovo pandemijsko vrijeme. Praktički ŠC Višnjik je u potpunosti otvoren , jasno, pridržavamo se svih epidemioloških mjera, naši zatvoreni i otvoreni tereni normalno funkcioniraju, dok plivalište na dnevnoj razini posjećuje oko petsto građana, što sportaša i rekreativaca, govori Karlović.

 

Planirate li organizaciju još nekih velikih događaja ?

– Svakako, sa Hrvatskim odbojkaškim savezom smo u pregovorima oko domaćinstva dva velika natjecanja sljedećeg ljeta, radi se o Svjetskom kupu za muške i ženske reprezentacije. Napomenuo bi kako je Grad Zadar posljednju godinu dana, kada smo ugostili hrvatske odbojkašice, kojima je ŠC Višnjik baza za pripreme, ostvario preko šezdeset tisuća noćenja. Tu treba dodati jako puno pratećeg osoblja, novinara i ostalih, koji su pratili skupinu Europskog prvenstva kojoj smo bili domaćini, jasan je Karlović.

 

Hoće li biti još  sportskih natjecanja ?

– Da, dogovaramo u suradnji sa Hrvatskim rukometnim savezom i treću godinu u nizu završnicu regionalne SEHA lige u Zadru, također u pregovorima smo i sa vaterpolskim savezom oko domaćinstva jednog velikog natjecanja iduće godine, na kojem bi nastupila i hrvatska reprezentacija. Također, bit ćemo i domaćini nekim međunarodnim turnirima u tenisu, godišnje ih ŠC Višnjik organizira desetak, najavljuje direktor ŠC Višnjik.

 

Spominje se od ove godine skijalište i sanjkalište koji bi bili postavljeni u neposrednoj blizini klizališta, je li to istina ?

– Da, planiramo i to, vidjet ćemo na koji način ćemo to izvesti, tajanstven je Karlović.

 

Klizalište djeca posebno obožavaju ?

– Jasno mi je da je to radost najmlađima, od ove godine klizalište će biti otvorenog tipa, neće biti šatora, sve to ćemo postaviti na 800 kvadrata površine, podsjetit ću vas da smo klizalište prošle godine imali na 500 kvadrata, ove zime bit će to najveće klizalište u Dalmaciji, otkriva Denis.

 

Posjeta na utakmicama KK Zadra je mizerna ove sezone, kako gledate na to ?

– Dva su razloga, prvi su testiranja koja nisu baš jeftina, a drugi je taj što KK Zadar gubi utakmice, treba početi pobjeđivati. Ono što ja kao direktor ŠC Višnjik mogu reći je da KK Zadar ima vrhunske uvjete, kako za treninge, tako i za natjecanja, veli Karlović.

 

Uskoro će biti izglasan rebalans proračuna Grada Zadra, KK Zadar očekuje dodatna tri milijuna kuna iz gradske blagajne, vaš komentar ?

– Ja sam za to da se pomogne svim sportovima, pa tako i KK Zadru, bit će onako kako odluče gradski vijećnici, završio je Denis Karlović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...