Kriza vlasti na pomolu, Dukić: “Jesam li spreman i za nove izbore? Normalno, ja nisam klasičan političar”

Nakon Splita, kriza vlasti na pomolu je i u Zadru. Na sastanku Odbora Gradskog vijeća za proračun i financije točka rebalansa proračuna nije prošla iz čega bi se dalo zaključiti da Prijedlog prvih izmjena i dopuna Proračuna Grada Zadra kojeg je predložio HDZ-ov gradonačelnik Branko Dukić na današnjoj sjednici Gradskog vijeća neće proći.

Osim toga, većina u Vijeću gradonačelniku zamjera da nisu poštivani svi dogovori koje su vijećnici tražili u vezi KK Zadar, ali i činjenica da nitko osim gradonačelnika i njegovih pročelnika ne sudjeluje u kreiranju projekata i proračuna.

Rebalans ovogodišnjeg proračuna je prvi veliki test za Vijeće u kojem nemaju većinu, ali i signal da je izgledno da neće prići ni proračun. Na pitanje znači li to izvanredne izbore u Zadru, Branko Dukić kaže:

“Pričekajmo sutra da znamo pravu izrijeku. Danas svi vole politizirati pa politiziraju i oko rebalansa. Nije to samo pitanje financiranja klubova…”, poručio je Dukić i dodaje:

“Gradska uprava i ja kao gradonačelnik imamo ciljeve. Grad Zadar stoji iza svog kluba, transparentno, ne želimo politizirati. Svi znaju situaciju, znaju da je to klub brand”, jasno će za RTL.

Na pitanje misle li pregovarati, odnosno dogovarati se s većinom u Vijeću, odgovara:

“Sami smo rekli na početku mandata da političke trgovine nema, da dolaze neka nova vremena. Svi koji su željni razgovora oko proračuna, oni moraju reći svoje želje”, kaže.

Na pitanje je li spreman i povući proračun i ići na nove izbore za gradonačelnika ako padne i Vijeće, kazao je:

“Normalno. Ja nisam ovdje klasičan političar, želim ovom gradu napredak, ja imam svoje radno mjesto. Želim da ovaj grad ide naprijed”, poručio je na kraju Dukić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...