Na Višnjiku 2022. Europsko, a 2023. godine Svjetsko prvenstvo u mažoret sportu!

U Športskom centru Višnjik danas su potpisani ugovori o organizaciji i održavanju dviju velikih priredbi – Europskog prvenstva 2022., te Svjetskog prvenstva 2023. godine u mažoret sportu.

– Veliko nam je zadovoljstvo što smo, nakon nekoliko uspješnih prethodnih događaja u Višnjiku, sa Športskim centrom Višnjik dogovorili i potpisali ugovore za dva velika događanja, europsko i svjetsko prvenstvo u mažoret sportu. Na neki način potpisivanje ugovora je formalni čin budućega partnerstva i buduće sadržajne suradnje ŠC-a Višnjik i Majorete sport World Federation za koju (suradnju) vjerujemo da će biti dugotrajna i uspješna – kaže Željka Banović, predsjednica Majorete sport World Federation, te predsjednica hrvatskoga Saveza mažoretkinja i pom-pon timova.

U ime Športskoga centra Višnjik ugovor je potpisao Denis Karlović, direktor.

– ŠC Višnjik iznimno je počašćen što je uspostavljeno čvrsto partnerstvo s nacionalnim savezom, te svjetskom federacijom mažoret sporta. Radujemo se budućim događanjima u Dvorani Krešimira Ćosića, u našem gradu, a i ovo je partnerstvo potvrda da je ŠC Višnjik sa svojom infrastrukturom već etabliran kao privlačno odredište za velika događanja.

Mažoret sport, eto, postao je na svoj način dio velike obitelji na Višnjiku i značajno će obogatiti svekoliki njegov život. Zahvaljujemo i nacionalnom savezu i svjetskoj federaciji, te gospođi Željki Banović na dosadašnjoj suradnji, te na tomu što su u ŠC-u Višnjik prepoznali ozbiljnoga partnera za uspješnu dugoročnu suradnju. Dva velika događaja u mažoret sportu u našem gradu doprinijet će, uz ostalo, održivom razvoju sportskoga turizma i daljoj afirmaciji i Višnjika i grada Zadra – kazao je Denis Karlović.

Prema informacijama Željke Banović u Zadru na europskom prvenstvu 2022. godine (lipanj, 22. – 26.) sudjelovat će oko četiri i pol tisuće sportskih mažoretkinja. Natjecat će se u tri dobne skupine, u 11 disciplina. Na svjetskom prvenstvu u rujnu 2023. godine, pak, sudjelovat će sportske mažoretkinje s četiriju kontinenata. Tako će Zadar i ŠC Višnjik u sljedećim dvjema godinama u određenom trenutku biti središte okupljanja, natjecanja i druženja sportskih mažoretkinja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...