Oglasili se iz Ine i Petrola oko ograničavanja cijena goriva; Poručuju da će poštivati odluku Vlade, ali…

Ina, najveća domaća naftna i plinska kompanija, te najveći trgovac naftom, u četvrtak posljepodne medijima je poslala priopćenje s komentarom na današnju odluku Vlade o ograničavanju cijena goriva.

‘Nastavno na veliki interes medijske javnosti vezano uz današnju Uredbu Vlade Republike Hrvatske o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, želimo naglasiti da će INA u potpunosti poštivati odluku Vlade, priopćeno je.

No kažu, u međuvremenu, ispitat će sve posljedice na poslovanje koje ova Uredba Vlade nosi sa sobom.

Iz Uprave Petrola zasad ne žele komentirati Uredbu Vlade.

“Uredba od strane Vlade po pitanju ograničenja cijene naftnih derivata još nije stupila na snagu i sukladno tome ne možemo komentirati navedeno”, poručili su iz Uprave Petrola Hini.

Podsjećamo, Vlada je u četvrtak donijela uredbu prema kojoj trgovci naftnim derivatima u idućih 30 dana benzin mogu prodavati za najviše 11,10 kuna za litru, a dizel po 11 kuna.

Na najvišu maloprodajnu cijenu naftnih derivata nije dozvoljeno zaračunavati naknade ili druge troškove koji nisu propisani Uredbom ili drugim posebnim propisima, istaknuo je ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, prenosi Tportal.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...