Perinčić nakon poraza od Cibone izrazio dozu optimizma: “Uz ovaj pristup i mentalitet sve možemo vratiti već u sljedećoj utakmici”

U prvoj utakmici trećeg kola ABA lige Cibona je u dvorani Krešimira Ćosića pobijedila Zadar s 68-67 i tako došla do treće pobjede, dok je Zadar ostao na nuli u rubrici pobjeda.

Zadrani su na samom početku pokušali odmah nakon osvojenog prvog posjeda iznenaditi ‘Vukove’ s ‘alley -oop’ akcijom no Lukovićev pokušaj nije bio precizan, pa je Zadar prve koševe dobio preko mladog startera u petorci Duje Brale.

Poprilično zbunjeno izgledala je Cibona koja je na svom kontu tek šest poena držala jako dugo, da bi taj napadački post prekinuli polovičnim učinkom s linije za slobodna bacanja Lovro Gnjidić i Mateo Drežnjak pogođenim šutom za tri poena. Cibona se u potpunosti oslobodila u nastavku i stigla je do rezultatskog priključka pa je minus zagrebačkog sastava iznosio četiri koša (18:14).

Nakon nešto slabije napadačke predstave od strane obje ekipe u nastavku susreta Cibona je stigla do izjedanje 20:20, no Zadrani su vrlo brzo Carterovom 3+1 akcijom stiglo ponovno do prednosti na koju su se polako i navikavali (četiri koša).

Znak za uzbunu pojavio se kod klupe Zadra kada je šest minuta do isteka druge dionice s bolnom grimasom iz igre izašao do tada najbolji igrač Justin Carter. Cibona je to iskoristila za maksimalni povratak u susret i novo izjednačenje, a ubrzo i prvo vodstvo na susretu koje je stiglo u vidu zakucavanja Roka Prkačina  (29:30). S druge strane jako brzo je uzvratio i Luković koji se vratio u igru, pa je to trenera Vladimira Jovanovića ponukalo na minutu pauze kako bi ‘vodu vratio na svoj mlin’. Niti nakon te pauze nije se igra Cibone vraćala na prvotne staze kojima su krenuli, Zadrova igra počela je podsjećati na onu iz otvaranja no rezultat se nije puno mijenjao pa je tek poen prednosti odvajao ekipe na poluvremenu (35:34).

Cibona je bila vrlo nemoćna tijekom dobrog djela treće dionice, pa je Zadar do plus devet stigao serijom 13:5 u nešto manje od sedam minuta igre. Minuta odmora trenera gostiju sve je to promijenila pa je kratki zagrebački niz od četiri koša natjerao i Ivana Perinčića da malo odmori i smiri svoje momke u nastavku partije. Nije puno pomogao taj potez Cibona se razgoropadila i stigla do poena zaostatka na isteku 30. minute i bacila u vodu sve što su Zadrani dobro napravili u dosadašnjem tijeku te dionice.

Cibona je nastavila s dobrom igrom i u nastavku pa je onu titulu ekipe u vodstvu oduzela ‘plavo-bijelima’ i Zadrani su polako shvaćali da je ‘vrag odnio šalu’ jer je napad izgledao poprilično bezidejno dugo, možda i predugo. Zadar je u zadnju minutu ušao s pet koševa minusa, te su nakon dugo vremena bili u poziciji da vrijeme radi kontra njih i da su oni ti koji moraju hvatati gostujuću prednost. Nadu je Zadranima pružao Uroš Luković koji je vezao tri koša kako bi prednost smanjio na dva koša zaostatka, a sekundu prije kraja susreta Dario Drežnjak tricom je utakmicu vratio na pola koša zaostatka. Vremena je ipak bilo premalo da bi Zadrani inscenirali povratak i upisali prvu ovosezonsku pobjedu u regionalnoj ligi te je Cibona slavila s 67:68.

Za Zadar sa 16 koševa i 7 skokova najbolji bio je Uroš Luković, Justin Carter imao je 11 uz jednak broj uhvaćenih lopti dok je Dario Drežnjak ubacio 9 koševa. Roko Prkačin i Nathan Reuvers imali su po 12, dok je Amar Gegić uz Krešimira Radovčića ubacio 11.

Ivan Perinčić, trener Zadra:

‘Znali smo da nas čeka teška utakmica, na to smo bili spremni no 19 izgubljenih lopti i 11 slobodnih bacanja na ovako mali rezultat stvari su koje su presudile utakmicu. Igralo se koš za koš i uz nekoliko njihovih pogođenih šuteva i naših promašenih pokazali smo tu našu malu mentalna blokada i grč radi lošeg starta u sezonu. Što je tu je, idemo dalje smatram da uz ovaj pristup i mentalitet sve možemo vratiti već u sljedećoj utakmici.’

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...