Cestitka_Uskrs

Puntamičani će odmjeriti snage sa Splićanima, Kuliš: “Ozljede koje su nas pogodile otegotne su okolnosti”

Nakon što su prije samo dva dana poraženi na gostovanju kod Gorice, košarkaše Sonik Puntamike večeras očekuje novi težak izazov.

Igrači Stipe Kuliša na Gripama će u susretu šestog kola HT Premijer lige odmjeriti snage s domaćim Splićanima. Bit će to već treća utakmica za „Sonikse“ u manje od tjedan dana, a osim gustog rasporeda zadarskom sastavu probleme stvaraju i brojne ozljede koje su pogodile zelenu svlačionicu. Svoj ovosezonski debi još uvijek čekaju Luka Tomas i Filip Jošić, a odnedavno nema ni kapetana Dina Palčića niti visokog Marina Šarlije, čija su imena tijekom tjedna završila u medicinskom kartonu.

– I do sada smo imali limitirani fond igrača koji je u ovom trenutku još više načet, no iz unutrašnjih rezervi ćemo morati crpiti što je moguće više i nadati se skorašnjem oporavku igrača koji nam nedostaju kako bismo se što je moguće prije vratili u ritam kakav ova razina iziskuje, osvrnuo se na zdravstveno stanje svojih igrača trener Stipe Kuliš.

S druge strane parketa stajat će splitski „Žuti“ koji su prije nekoliko dana svladali Zadar u dalmatinskom derbiju te s četiri vezane pobjede u hrvatskom prvenstvu ulaze u večerašnji dvoboj koji će im poslužiti kao zagrijavanje pred regionalni okršaj sa Studentskim centrom. Bez četvorice igrača iz rotaciji, težak zadatak.

– Ozljede koje su nas pogodile su nedvojbeno otegotne okolnosti, no nema smisla previše žaliti. Radi se o činjenici koju moramo prihvatiti, a na nama je da nastavimo raditi i naporno trenirati te da iz unutrašnjih rezervi izvučemo što je moguće više. Tako ćemo pristupiti i dvoboju protiv Splita i pokušati se prezentirati na što je moguće kvalitetniji način. Tri utakmice u sedam dana nam stvaraju veliki problem, tim više znajući s kakvim fondom igrača raspolažemo i znajući kakvo nam je zdravstveno stanje, međutim na temelju karaktera koji posjedujemo i na temelju onoga što smo prezentirali u uvodnom dijelu sezone ćemo pokušati parirati. Očekuje nas težak susret, ali ući ćemo hrabro, kazao je Kuliš.

Utakmica se igra u dvorani Gripe s početkom u 18 sati, uz izravan prijenos na HKS TV-u.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...