Puntamičani oslabljeni neigranjem trojice bitnih igrača poraženi od Gorice

Košarkaši Sonik Puntamike poraženi su na gostovanju kod Gorice u petom kolu HT Premijer lige rezultatom 88:70, javljaju iz kluba.

Puntamičani su bili oslabljeni neigranjem trojice bitnih igrača, a početkom treće četvrtine igru je zbog ozljede lakta bio primoran napustiti i Marino Šarlija, no svim nedaćama unatoč „Spartanci“ su pružili dobar otpor favoriziranom suparniku.

Nakon izjednačenog početka, daljnji tijek susreta je nagovijestio veliki nalet Gorice 12:0. Lišeni usluga Dina Palčića i Luke Tomasa „Soniksi“ nisu uspijevali pronaći odgovor na brze i agresivne domaćine koji su se već do početka druge dionice odvojili na dvoznamenkastu prednost. Kratka rotacija momaka u zelenim dresovima ostavljala je posljedice na oba kraja parketa pa je Gorica u 16. minuti pobjegla na 35:20.

Gosti su uzvratili tricama Ivana Vučića i Petra Marića, no bolja završnica prvog poluvremena odvela je igrače Josipa Sesara s ugodnom prednošću na veliki odmor (45:30).

Kada se već u drugoj minuti nastavka ozlijedio i Marino Šarlija postalo je jasno da je pred Zadranima težak posao, a on je postao još teži kada je tek koju minutu kasnije zbog pet osobnih pogrešaka igru morao napustiti i drugi centar Sonika Marko Prskalo. „Bikovi“ su iskoristili priliku i učas otišli na plus 20, da bi sredinom treće četvrtine imali i najviših 25 poena razlike (62:37). Ipak, borbeni gosti se nisu predavali te su, pritisnuti brojnim nedaćama, pokazali karakter i do kraja susreta pružili vrlo dobar otpor smanjivši zaostatak do konačnih minus 18.

Novu dobru utakmicu u zelenom dresu odigrao je Ivan Vučić koji je susret završio sa 17 poena, pet skokova i tri asistencije, a pratio ga je Gabriel Marić s 15 koševa. Valja istaknuti i veliku minutažu mladih igrača, prije svega kadetskog reprezentativca Hrvatske Davida Pavina koji je na parketu proveo gotovo 22 minute, što je iskoristio za pet poena, tri asistencije i tri uhvaćene lopte.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...