U dva dana Meat Me festivala prikupljeno više od 12 tisuća kuna za zadarsku Pedijatriju, evo što je danas na meniju

Tingul od pulastra, paprikaš i paštašuta od domaće kokice, pileći odresci na grillu, njoki i burgeri s piletinom – sve su to bili specijaliteti drugog dana zadarskog Festivala mesa „Meat Me 2.0“ koji se u organizaciji TZ Zadar i brojnih partnera održava sve do ovoga vikenda, točnije do završnih velikih gradelada u petak i subotu navečer.

Ekipa „Meat Me 2.0“, pogotovo učenici Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole Zadar koji su najveseliji i najmarljiviji dio gastronomskog, zapravo „marendaškog“ eventa na Staroj pijaci, te njihov profesor Renato Kraljev, dobro se uhodala. I u utorak je planulo preko 300 porcija hrane kojima je osnovni sastojak bio meso pulastra, odnosno domaće mlade kokice. Jela su pripremali etablirani zadarski kuhari Tomislav Karamarko i Josip Vrsaljko, a svoje su vruće teće za ovu prigodu pripremili i restorani „Malo misto“, „Kornat“ i „Zadar-Jadera“. Točila su se sjajna vina Kraljevskih vinograda, a svoj je gastro show s veganskim burgerima (Bože, što bi na ovo rekao Ričard?!!!) imala i zadarska tvrtka „Marikomerc“. Naravno, na „Meat Me 2.0“ su stalno nazočni i destilerija „Mashtel“ sa svojim rakijama i likerima, „Maraska“ s koktelima i sokovima, Tvornica kruha Zadar s pecivima i kruhom, „Kotanyi“ sa začinima, OPG Butić s pršutima i pancetama, Paška sirana sa sjajnim sirevima…

Ukupni utržak od prodaje bonova za hranu i piće u prva dva dana „Meat Me“ je premašio 12.000 kn, pa je za vjerovati da će ovogodišnja donacija Odjelu Pedijatrije zadarske Opće bolnice biti puno veća od 32.000 kn koliko je iznosila 2019. godine na prvom „Meat Me“ Festivalu. Pogotovo zato što je trajanje ovogodišnje manifestacije dvostruko duže nego dvije godine ranije, iako meteorolozi zloguko u petak najavljuju kišu. Da ponovimo: sva sredstva prikupljena od prodaje bonova za piće i hranu namijenjena su zadarskoj Pedijatriji, a troškove organizacije Festivala snosi Turistička zajednica Zadar sa svojim partnerima.

Danas je na rasporedu teletina. Jela od te vrste mesa pripravljat će od namirnica koje Festivalu doniraju najbolje zadarske mesnice Biloglav, Paleka, Ikić, Gobin, Lukin i „Poličanka“, zadarski chef Josip Vrsaljko, a sudjelovat će i restorani „Bruschetta“, „Stipe“ na Poluotoku, „Stomorica“ i kuhinja hotela „Mediteran“.

Znači, navalite na dobre mesne porcije na „Meat Me 2.0“ prije kiše!!!

 
meat me festival