Vaterpolisti Zadra 1952 otvaraju sezonu Prvenstva; Trener Jovančević: “Imamo iskusniju i bolju ekipu nego što je bila lani”

Nova sezonu Prvenstva Hrvatske uskoro će otvoriti i vaterpolisti Zadra 1952, utakmicom protiv šibenskog Solarisa sljedeće srijede 6. listopada u 20 sati na bazenu ŠC Višnjik.

Protiv četvrtoplasirane momčadi iz lanjske sezone, trener Zadrana Goran Jovančević je oprezan u najavama.

– Uvijek je ista priča kod nas kad ulazimo u novu sezonu, pred početak prvenstva ne znamo naše prave vrijednosti, tek ćemo kako se natjecanje bude nastavljalo vidjeti sve naše prednosti i nedostatke. Solaris je apsolutni favorit, oni će sigurno tražiti plasman među četiri najbolje momčadi prvenstva, ali mi ćemo dati sve od sebe i pružiti najviše što možemo ovog trenutka, dok utakmica ne završi nikome nećemo priznati da je bolji. Siguran sam da ćemo se iz utakmice u utakmicu dizati u formi, relativno kasno smo krenuli sa početkom priprema i sa slaganjem rostera, govori Jovančević.

Zadrani će i ove sezone igrati na dva fronta, što će zahtijevati maksimalno zalaganje svih prvotimaca.

– Igramo domaću Prvu ligu najviši rang natjecanja u kojem nastupamo već petu godinu, paralelno igramo i A1 regionalnu ligu koja će se igrati turnirskim sistemom. Prvi turnir na rasporedu je od 16. do 19. studenog, znamo protivnike, ali još uvijek se ne zna domaćin turnira. Kalendar je jako zgusnut, odigrat ćemo sigurno dvadesetak utakmica do kraja ove godine, veli Goran.

VK Zadar 1952 promijenio je momčad i doveo nekoliko igračkih pojačanja, tako da se na prvi pogled čini kako je sastav jači nego prošle godine.

– Imamo nešto iskusniju i bolju ekipu nego što je bila lani, očekivanja su nam veća, ali smo i realni, jer nismo imali niti jednu pripremnu utakmicu, tako da pravu formu nećemo dohvatiti na samom početku sezone, već kroz prvenstvo, nakon što odigramo veći broj susreta. Ali što ćemo, kod nas je uvijek ista priča, završio je Jovančević.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...